Duruşmadan kaçan sanık korku saçtı

/ Kaynak: İHA
Duruşmadan kaçan sanık korku saçtı

YAŞAM Haberleri  / İHA

İzmir Adliyesi'nde duruşma salonundan kaçan sanık, bir askerin silahını alarak etrafa ateş açmak istedi.

Edinilen bilgiye göre, 13. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, konut dokunmazlığını ihlal etmek" suçlamasıyla yargılanan Kazım Y. ve tutuklu sanık Osman K., görevli askerler tarafından salona getirildi. Kelepçeleri çıkarıldıktan sonra sandalyeye oturtulan sanıklardan Kazım Y. yakınlarının da yardımıyla dışarı kaçtı.

Kendisini yakalamaya çalışan bir askerin tüfeğini alarak etrafa ateş etmeye çalışan Kazım Y., diğer askerlerin de müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Daha sonra tekrar salona alınan sanıkların yakınları ise polis ekiplerince uzaklaştırıldı. Duruşmanın başladığı sıralarda ise Kazım Y. katibin kullandığı bilgisayarın monitörünü kırarak bir askerin masa üzerine bıraktığı silahı alıp hakim Hasan Çelik'e doğrulttu. Hakim Çelik, sanığın elinden silahı alıp görevliye verdi. Bir kez daha pencereden kaçma teşebbüsünde bulununca da duruşmaya ara verildi.

Sanıkların, "Bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, konut dokunmazlığını ihlal etmek" suçlamasıyla 10 ay ile 5 yıl arasında hapis istemiyle yargılandığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...