Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak Tezkeresi Meclis'ten geçti

/ Kaynak: CHA
Irak Tezkeresi Meclis'ten geçti

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Irak'ın kuzeyine askeri operasyon yetkisini bir yıl daha uzatan Başbakanlık Tezkeresi CHP ve MHP'nin desteği ile Meclis'ten geçti.

TBMM Genel Kurulu bugün Meclis Başkanvekili Sadık Yakut başkanlığında toplandı. Tezkere görüşmelerine saat 14:45'te geçildi. Milletvekilleri parti grupları adına ve şahısları adına söz alarak tezkere hakkındaki fikirlerini beyan etti. Hükümet adına ise Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz konuştu. Konuşmaların ardından tezkerenin oylamasına geçildi. Tezkereye AK Parti başta olmak üzere CHP ve MHP destek verdi. BDP ise 'hayır' oyu kullandı. Tezkere oy çokluğu ile Meclis'te kabul edildi. nbsp;Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Meclis Başkanlığı'na gönderilen tezkerede, "Irak'ın kuzey bölgesine yuvalanmış bulunan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliği ile, ülkesinin milli birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik açık tehdit, bölgede ahiren meydana gelen gelişmelerin de etkisi ile devam etmektedir. Dost ve kardeş Irak'ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak'ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve ülkemize yönelik terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacı ile askeri faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasi ve diplomatik girişimlerini ve uyarılarını sürdürmektedir. Türkiye'ye yönelik terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslar arası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere hudut, şümul, miktar ve zamanı hükümetçe belirlenecek şekilde, Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının Irak'ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tahdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla, gerektiği taktirde sınır ötesi harekat ve müdahalede bulunmak üzere, Irak'ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 17/10/2007 tarihli ve 903 sayılı kararı ile hükümete verilen ve son olarak 11/10/2012 tarihli ve 1026 sayılı kararı ile bir yıl uzatılan izin süresinin, 17/10/2013 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim." ifadelerine yer veriliyor.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...