'Suriye hükümeti Cenevre heyetini belirledi'

/ Kaynak: CHA
'Suriye hükümeti Cenevre heyetini belirledi'

DÜNYA Haberleri  / CHA

Rusya Dışişleri Bakanlığı Suriye krizinin çözümü için Kasım ortasında Cenevre'de hükümeti temsil edecek heyetin belirlendiğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Suriye hükümeti Cenevre-2 için heyeti belirledi. Muhalefet kanadında ise çok sorun var. Henüz kimlerin katılacağı belli değil. Bazı ülkeler heyeti Ulusal Koalisyon temelinde kurmak istiyor. Bu durum kabul edilemez. Bu yapı Suriye'de ve dışarda bulunan diğer muhalif güçleri yansıtmayacak." eleştirisi getirdi.Ulusal Koalisyon'un Suriye'de tüm muhalefeti temsil ettiğini söylemenin imkansız olduğunu savunan Lukaşeviç, "Biz başka önemli muhalif gruplar olduğuna inanıyoruz. Bunlar iktidarla diyalog kurulmasından yana. Ulusal Koordinasyon Komitesi, Kürt Yüksek Komitesi ve diğer gruplar var…" değerlendirmesinde bulundu.Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanlarının Suriye'de başlayan çalışmalarını değerlendiren Lukaşeviç, "Rusya yardım için her türlü desteği veriyor. Örgüt yönetimine Suriye'de görev alabilecek 13 kişilik Rus uzman listesi gönderdik. OPCW ve BM uzmanlarının birlikte hareket etmeleri yönündeki adımlar da çok olumlu." şeklinde konuştu.Rus diplomat, Libya'da Başbakanın teröristlerce kaçırılmasının bu ülkede güvenliğin ne kadar kırılgan olduğunun önemli bir göstergesi olduğu uyarısında bulundu. Libya'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden kaçırılan Libya Başbakanı Ali Zeydan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından gözaltına alındığı, sonrasında da serbest bırakıldığı açıklanmıştı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...