Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP/C'nin İstanbul sorumlusuna dava açıldı

/ Kaynak: CHA
DHKP/C'nin İstanbul sorumlusuna dava açıldı

YAŞAM Haberleri  / CHA

Terör örgütü DHKP- C'nin İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Kamile Kayır'ın da aralarında bulunduğu 13 kişiye dava açıldı.

Terör örgütü DHKP- C'nin İstanbul sorumlusu olduğu belirtilen Kamile Kayır'ın da aralarında bulunduğu 13 kişiye dava açıldı. Şüphelinin 22.5 yıla kadar hapsi istendi. nbsp;Terör savcısı Hüseyin Aksoy tarafından hazırlanan iddianamede 13 şüpheli yer aldı. DHKP-C'nin yapısının ve faaliyetlerinin anlatıldığı iddianamede, Kamile Kayır'ın DHKP/C terör örgütünün Türkiye'deki en üst yönetim birimi olan Türkiye Komitesi üyesi olduğu ve örgütün İstanbul sorumlusu olduğu kaydedildi. nbsp;
Kamile Kayır'ın örgüt yöneticisi olarak tüm mahalli alan yapılanmalarının da sorumlusu olduğunun belirtildiği iddianamede, "İstanbul'da bulunan bütün mahalli alanların sorumlularının Yürüyüş dergisinin merkezinde Kamile Kayır'dan talimat aldığı, ayrıca Anadolu'daki bazı illerin DHKP/C sorumlularının da Kamile Kayır'la görüştüğü, Türkiye genelinde yapılan örgütsel toplantılara sorumlu olarak katıldığı, Yürüyüş dergisi içerisinde bulunan özel odada yurtdışındaki örgüt mensupları ile görüşmeler yaptığı belirlenmiştir." denildi. nbsp;İddianamede Kayır'ın silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan 22.5 yıla kadar hapsi istendi. Diğer 12 şüphelinin de terör örgütü DHKP- C üyesi oldukları gerekçesiyle 15 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...