Sivas'ta darbeye tepki yürüyüşü

/ Kaynak: CHA
Sivas'ta darbeye tepki yürüyüşü

YAŞAM Haberleri  / CHA

Mısır'da ordunun yönetime el koymasının 100. günü dolayısıyla sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gençler darbeye direniyor adı altında yürüyüş yaptı.

AK Parti İl Başkanlığı'nın da destek verdiği yürüyüşe çevreden geçen bazı vatandaşlar da katıldı. Kale Camii'nde toplanan grup, kent meydanına kadar çeşitli sloganlar atarak yürüyüş yaptı. Kent Meydanı'nda grup adına basın açıklaması yapan Genç Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Mustafa Seller, Mısır'daki askeri darbenin 100. günü olduğunu hatırlattı. "Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye karşı 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin üzerinden 100 gün geçti. Mısır halkının elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy haklarının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla ellerinden alındı" diyen Seller'in açıklaması, gruptaki gençlerin attığı sloganlarla sık sık kesildi.

Seller, "3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlarla gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların, hamile kadınlarında yer aldığı binlerce sivil öldürüldü. Zorba kurşunlarıyla ölenlerin ve yaralananların sayısı tam olarak bilinmiyor. Binlerce insan darbeye direndiği ve demokrasiye ısrar ettiği için hukuka aykırı bir şekilde tutuklanıyor, işkenceye tabi tutuyor. Mısır'da sadece insanlık değil, insanlar öldürülüyor. Dünya ses çıkartmaz, insanlık vicdanı harekete geçmezse darbecilerin kirli elleri ölüm yağdırmayı devam edecek" diye konuştu.

AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru, AK Parti Sivas Gençlik Kolları Başkanı Murat Toraman ile Memur- Sen İl Temsilcisi Ömer Anlı ve Sağlık- Sen Şube Başkanı Efe Zileli'nin de aralarında bulunduğu grup açıklamanın ardından dağıldı.

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...