Ukrayna Rusya'dan vazgeçecek

/ Kaynak: CHA
Ukrayna Rusya'dan vazgeçecek

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Rusya ile Ukrayna arasındaki mevcut doğal gaz anlaşmasının revize edilmemesi halinde, Ukrayna'nın, Rusya'dan doğalgazı ithalatını durduracağı bildirildi.

RIA Novosti ve Rusya 24 televizyonuna iki ülke arasında mevcut doğalgaz anlaşmasına ilişkin açıklamada bulunan Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov; "Bu fiyatlar karşısında ithal doğalgaz tüketimini azaltıyoruz. Ukrayna bu fiyatlardan satılan doğalgaz alımından gelecek 10 yıl içinde vazgeçecek. Bunlar boş sözler değil. Ukrayna'nın yüksek fiyattan gaz almasını kabul etmiyorum. Enerji verimliliğini artırma, alternatif enerji kaynaklarına yönelme, kendi doğalgaz yataklarının üretim hacmini artırma çalışmalarına hız verdik." dedi. Ukrayna'nın "Naftogaz" şirketiyle Rusya'nın "Gazprorn" şirketi arasındaki 'al ya da öde' şeklindeki doğalgaz anlaşmasının saçma olduğunu ifade eden Başbakan Azarov; Kiev'deki mahkemelerde bu anlaşmanın uluslararası hukuka aykırı ve saçma olduğunu ispat edebileceklerini belirtti. 5 Ağustos 2011'de gözaltına alınan eski Ukrayna Başbakanı Yuliya Timoşenko'ya, Ukrayna ile Rusya arasında 2009'da imzalanan doğalgaz anlaşmasında ülkesini zarara uğrattığı ve görevini kötüye kullanma gerekçesiyle 7 yıl hapis cezası verilmişti. nbsp;Moskova'da Ocak 2009'da imzalanan doğal gaz anlaşması 2019 yılına kadar geçerli.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...