Salvador Dali'nin Zodyak'ı Edirne'de

/ Kaynak: AA
Salvador Dali'nin Zodyak'ı Edirne'de

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Edirne Belediyesi'nin kültür sanat çalışmaları kapsamında Salvador Dali'nin "Zodyak" adlı resim sergisi, sanatseverlerle buluşacak.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, belediyede düzenlediği basın toplantısında, kültür sanat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini söyledi. Edirne'nin kültür, sanat ve tarih kenti olduğunu belirten Sedefçi, şöyle konuştu: "Yıl içerisinde 7 festival düzenliyoruz. Ülkemize daha çok turist gelmesi için emek veriyoruz. Sergiyi. 23 Ekim-3 Kasım arasında Ekmekçizade Kervansarayı'nda sunacağız. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü sağ olsun kervansarayı verdi. Belediye olarak Salvador Dali'nin 25 adet orijinal özgün baskılı tablosunu Edirneli sanatseverlere sunacağız. Bu Edirne'de yapılan böylesine dünya çapında bir ressamın ilk sergisidir. Bu ilki başlatmaktan büyük mutluluk duyuyorum." Sedefçi, tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 2010'da UNESCO'nun somut olmayan kültür mirasına kabul edildiğini anımsatarak, Kırkpınar'ın UNESCO ile "insanlığın malı" olduğunu söyledi. Kırkpınar'ın güreşleri ve festivali ile Edirne'de önemli yer tuttuğunu ifade eden Sedefçi, şunları kaydetti: "Kırkpınar, büyük bir gelenek ve tarihi içeriyor. Bizim tarafımızdan UNESCO'ya girdi. Arkadaşlarımız sayısallaştırmaya yönelik bir çalışma yaptı. Kırkpınar sayısallaştırılmış olarak, dünyaya sunulmuştur. Kırkpınar 'e-dünyada. Arkadaşlarımız büyük emek harcamıştır. Artık Edirne'miz Avrupa kenti oldu ama dünya kenti olmalıyız. Dünya kenti olma yolunda hızla adım artmaktan gurur duyuyoruz."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...