Kaçırılan Libya Başbakanı Ali Zeydan, 6 saat sonra serbest

/ Kaynak: DHA
Kaçırılan Libya Başbakanı Ali Zeydan, 6 saat sonra serbest

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / DHA

Ali Zeydan'ın, İçişleri Bakanlığı'na bağlı milis bir güç tarafından kaçırıldığı öğrenilmişti. Libya Başbakanı Ali Zeydan, 6 saat sonra serbest kaldı.

Eylemi gerçekleştiren Libya Devrimci Operasyon Birliği adlı örgüt, Kaddafi sonrası Trablus'ta güvenliği sağlamak üzere İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilmişti. Başbakanlık sözcüsünün açıklamalarına göre, silahlı muhalif güçler, Libya Başbakanı Zeydan'ı, Tripoli'de kalmakta olduğu Corinthiam Otel'den, dışarıda araç konvoyuna götürdü. İlk gelen bilgilere göre, Libya başbakanının kaçırılması sırasında silah sesleri duyuldu. nbsp;Libya'nın başbakanlık web sitesi, Başbakan Ali Zeydan'ın, muhalif güçler tarafından bilinmeyen bir yere kaçırıldığını doğruladı. nbsp;

KİMİN GÖZALTINA ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI
Libya İçişleri Bakanlığı'na bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sözcüsü Abdulhakim Belizzi, Libya Başbakanı Ali Zeydan'ı, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına aldıklarını açıkladı. Libya resmi haber ajansında yer alan haberde Belizzi'nin, "Libya Başbakanı Ali Zeydan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nin talimatı doğrultusunda gözaltına alındı. Zeydan'ın sağlık durumu iyi. Libyalı bir vatandaş olarak Zeydan'a iyi bir şekilde muamele edilecek" ifadelerine yer verildi. Sabah saatlerinde yapılan açıklamada, Zeydan'ın başkent Trablus'ta kaldığı otelden kimliği belirsiz kişiler tarafından zorla alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü bildirmişti. Libya'nın başkenti Trablus'ta kaldığı Corinthia Oteli'nden yaka paça götürülen Başbakan Ali Zeydan öğle saatlerinde serbest bırakıldı.


SERBEST KALDIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA
Libya Başbakanı Zeydan, serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Libya'da uzlaşı için gayret ediyoruz, gerilim istemiyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...