Aydın'da bir ayda 63 bin araç denetlendi

/ Kaynak: CHA
Aydın'da bir ayda 63 bin araç denetlendi

YAŞAM Haberleri  / CHA

Aydın'da eylül ayı içerisinde 63 bin 539 araç kontrol edildi, kusurlu bulunan 13 bin 706 araca 3 milyon TL para cezası kesildi.

Yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı mahkemeye sevk edilen sürücü olmazken, bin 381 araç trafikten men edildi, 237 sürücünün ehliyetine el de konuldu.

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ayrıca, etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle eylül ayı içerisinde 168 maddi hasarlı, 320 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 493 trafik kazası meydana geldiği açıklandı. Bu kazalarda toplam 501 vatandaş yaralanırken, 7 kişi de hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada, "Valilimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır." denildi. nbsp;

YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...