Cizre'de 3 günde 100 bomba 700 molotof bombası

/ Kaynak: CHA
Cizre'de 3 günde 100 bomba 700 molotof bombası

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Şırnak Valisi Hasan İpek, Cizre'de polisin düzenlediği operasyonlarda 100 el yapımı bomba ile 700 molotof bombası ele geçirildiğini açıkladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde son 3 günde yapılan olaylarda kullanılmak istenen 700 adet molotof bombası ve 100 adet el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda ele geçirilen molotof bombalar ve el yapımı patlayıcılar Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde basına sergilendi. Cizre'de eylemlerin ikinci gününde polisin operasyon düzenlediğini ifade eden Vali Hasan İpek, "Eylemin ikinci gününde 700 molotof kokteyli, 100 civarında el yapımı bomba ele geçirildi. Ama aynı gecede 400 molotof kokteyli atıldı. Yine aynı gece 115 el yapımı bomba atıldı. Orada polise ve halka ama sonuçta caddeyi kapatmak istediler, yol kesip kimlik sormak istediler, ama başarılı olamadılar. Ama mücadele devam etti. Eylem dün akşam itibari ile kepenk kapatma sona erdi." dedi. Çözüm süreci ile hiç bağdaşmayan görüntüler yaşadıklarını söyleyen Vali Hasan İpek, "Sizin de bildiğiniz gibi halen Şırnak üzerinden ciddi problem çıkartmak isteyen bir yapı var. Bu yapının çözülmesini bekliyoruz. Şırnak halkının da, Cizre halkı da gerçekten Türkiye'nin diğer illerinde olduğu gibi, Doğu Anadolu'da olduğu gibi çözüm sürecinin nimetlerinden faydalanmak istiyor. Bu anlamda bizlerde bunu bekliyoruz. Ciddi tedbirler aldık, Allah'a şükür, çok büyük eylemler planlanmıştı, ama ucuz atlattık diyebiliriz. Dün vatandaşların pazar yerini yakıyorlar, bunun ne hak savunuculuğu ile ne başka bir şey ile alakası yok. Herkes istediği gibi şey yapabilecek. Yani ilk Kürtçe okul Şırnak'ta açılacak bunun açıklamasını yaptık. Anadilde ile eğitim yapılabilecek okul, bunun müracaatını yaptık. Bu anlamda Şırnak halkı sağolsun çok destek vermedi, ama bazı militarize edilmiş grupların Şırnak'ın özellikle Cizre ilçesini karıştırdı. İnşallah bu olaylar tekrar etmez diye düşünüyorum." diye konuştu. Vali İpek açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Cizre tarihi geçmişi ve çok ciddi bir potansiyeli olan bir yer. Bu anlamda sürekli burada bütün ağırlığını veripte burada olay çıkartmanın işin doğrusu anlam vermekte doğru değil. Çünkü eğer bu olaylar bitse 2 yıl içerisinde Cizre, Türkiye'nin ilçe bazında bir araştırma yapılsa hem ekonomik hem sosyal anlamda en ileri ilçelerinden bir tanesi haline gelebilecek bir yer. Ama ısrarla bunun üzerinde duruluyor. İşin doğrusu Şırnak'ta, Şırnaklıların başlattığı bir inisiyatif var. Sivil toplum inisiyatifi. Şırnak'ta çok ciddi olarak bunu sivil toplum insiyatifi engelledi. Cizre'de de kaymakamlık sivil toplum örgütleriyle kaymakam bey tarafından yapılıyor. Biz de yapıyoruz görüşmelerimizi. İnşallah o inisiyatif de, buradaki sivil toplum insiyatifi de bunu engeller. Şırnak halkı ve tüm ilçeleriyle rahat bir nefes alır diye düşünüyorum."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...