Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HTC'yi kim satın alacak

HTC'yi kim satın alacak

TEKNOLOJİ Haberleri

2013'ün 3. çeyreğinde zarar eden Tayvan'lı telefon üreticisi Htc'ye ürettiği kişisel bilgsayarlar ile zirveye oturan Çin'li üretici Lenovo talip oldu.

Lenovo'nun bu satın alma fikrini çok önceden beri benimsediği biliniyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında Lenovo ve Htc yöneticilerinin Taipei'de masaya oturdukları yönünde. Lenovo Ibm'in bilgisayar bölümünü satın aldıktan sonra hızlı bir yükselişe girmiş ve PC pazarında liderliği ele geçirmişti.Firmanın aynı şekilde Htc'yi bünyesine alarak global anlamda akıllı telefon pazarında hızlı bir büyüme hedeflediği sanılıyor. Anlaşma kapsamında ise Htc markasının devam edeceği ancak cihazların Lenovo tarafından üretileceği dile getiriliyor.Lenovo ve Htc'nin halen görüşmelere devam ettiği bildiriliyor. Ancak kısa süre içerisinde bir kararın çıkması mümkün görünmüyor. Eğer görüşmeler olumlu sonuçlanırsa kararın gelecek yılın ilk yarısında açıklanabileceği belirtiliyor.Lenovo Çin'de ikinci büyük akıllı telefon üreticisi iken global çapta sesini fazla duyuramıyor ve operatör anlaşmaları yapamıyor. Htc'nin satın alınması bu iki konuda Lenovo'ya güç kazandıracak. Şimdilik firmalardan herhangi bir resmi açıklama yok.(uzmanabi)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...