Chrome 31 beta'dan ses geldi

Chrome 31 beta'dan ses geldi

TEKNOLOJİ Haberleri

Son olarak görsel arama işlevini web tarayıcısına getiren Chrome, sonraki sürümündeki yenilikleri Chrome 31 beta aracılığıyla şimdiden gösteriyor.

Chrome 31 beta'da en çok öne çıkan özellikler arasında yeni e-ödeme sistemi ve Android'deki mobil web sitesi kısayolları var. İlk yenilik, web tarayıcınızdaki otomatik tamamlama işlevinin çevrimiçi ödemelerde de çalışmasını sağlayacak. Bu sayede requestAutocomplete() işlevini kullanan web sitelerinde Google Wallet gibi hizmetler aracılığıyla ödeme bilgilerini iletebileceksiniz. Chrome for Android beta ise artık aynı masaüstünde olduğu gibi web sitelerini simgelere dönüştürmenize izin veriyor. Bu tür bir simgeye tıkladığınızda site "mobile-web-app-capable" etiketine sahip değilse Chrome'da yeni bir sekme olarak açılıyor. Bu etikete sahip siteler ise uygulama gibi çalışıyor, ekranda herhangi bir sekme, düğme, menü veya adres çubuğu gösterilmiyor. Bir başka yenilik olan "URL handlers for apps", geliştiricilerin belirli bağlantıları Chrome'da açmasına izin veriyor. Örneğin bir web sitesindeki belgeyi, belge düzenleme yeteneklerine sahip bir Chrome uygulamasında açabiliyorsunuz. Chrome 31 beta'daki diğer yeniliklerin listesine buradan ulaşabilirsiniz. Chrome beta'yı denemek için buraya tıklayabilirsiniz.(chip.com.tr)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...