Mısır darbesinin 100. gününde 81 ilde protesto

/ Kaynak: AA
Mısır darbesinin 100. gününde 81 ilde protesto

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mısır'daki darbenin 100. günü, Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde yurt genelinde düzenlenen eylemlerde protesto edildi.

Ankara'da, Mısır'daki darbeyi protesto eden ve direnişi destekleyen Rabia Platformu bileşenleri, Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yaptı. Sıhhiye'deki parkta toplanan göstericiler, Mısır'da darbeye karşı direnişin fotoğraflarını taşıdı. Platform Sözcüsü ve Genç Memur-Sen İl Başkanı Ali Yaz, birkaç ülke hariç dünyanın nbsp;zorbalara sessiz kalmakta ısrar ettiğini belirterek, "Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü" dedi.

İstanbul
Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Saraçhane Parkı'nda biraraya gelen sivil toplum kuruluşu üyeleri, "Sen susarsan dünya susacak. Unutma, Unutturma. Mazlumlar ayağa kalkmadıkça zulüm diz çökmez. Susmayacağız, unutmayacağız, darbecilere hesap soracağız", "Mısır diktası İsrail'in kuklası", "Uyan, diren, özgürleş" yazılı pankartlar açtı. Eylemlere katılanların Rabia işareti bulunan dövizler taşıdığı ve tişörtler giydiği görüldü Grup adına açıklama yapan Erkan Alan, 3 Temmuz'da Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı gerçekleştirilen darbenin 100. günü olduğunu söyledi. Mısır halkının, yıllar süren mücadele sonucu elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının, bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını belirten Alan, "Büyük ve kadim bir medeniyetin beşiği Mısır'da tam 100 gündür kendi insanına ölüm kusan, işkence yapan cuntacıların darbe iklimi hakimdir. Bugün sadece Mısır'da kanlı darbenin 100. günü değil, tarihin, insanlığın suç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür. Tam 100 gündür Batının demokrasiyi savunan tüm ülkeleri, aydınları, gazetecileri Mısır'da demokrasinin, sivil halkın katledilmesini sessizce izliyor. Bir topluma yapılan haksızlık, bütün insanlığa yöneltilmiş bir tehdittir" diye konuştu. Alan, "Rabia Kuşağı" olarak daima adaletin, hürriyetin, meşruiyetin ve insan haklarının savunucusu olacaklarını vurgulayarak, darbeye itirazlarında, darbecilere isyanlarında Mısır halkının yanında yer alacaklarını kaydetti. Erkan Alan, "Merkezinde insan olan, temeli insan onuru olan yeni bir dünya için 'Mısır için direniş, insanlık için diriliş' mücadelemizde kararlı olacağız" dedi.

Fotoğraf sergisi açıldı
Bu arada, Saraçhane Parkı'nda, Mısır'daki darbeyi ve katliamı anlatan 100 fotoğrafın bulunduğu sergi açıldı. Sergi, 13 Ekim'e kadar ziyarete açık kalacak.

İzmir
Konak Meydanı'nda toplalan Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Mısır'da 100'üncü gününü dolduran 3 Temmuz darbesi, "Rabia işareti" ile sembolleşen sivil direniş, darbe yönetiminin bu direnişe yaptığı kanlı müdahale ve tutuklamalarla ilgili fotoğraf sergisi açtı. Uluslararası Rabia Platformu adına açıklama yapan Genç Memur-Sen üyesi Bilal Kara, vicdan sahibi herkesin Mısır'daki demokrasiye yapılan darbeye karşı durması gerektiğini belirterek, "Herkesi, Mısır halkının direnişine, insanlığın direnişine katkı sunmaya davet ediyoruz" dedi. Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yapılan katliama sessiz kalınamayacağını dile getiren Kara, "Mısır'da 100 gündür hüküm süren zulme isyanımızla kendisini 'Rabia Kuşağı' olarak adlandıran bizler, Mısır'da darbenin 200. gününe ulaşmasına izin vermeyeceğiz. Kim olduğuna bakmaksızın mazlumun yanında, kimden geldiğine bakmaksızın zulmün karşısında duracağız. Adaletin, hürriyetin, insan haklarının savunucusu olacağız" diye konuştu. Konak Meydanı'nda tarihi Saat Kulesi yanında açık alanda sergilenen fotoğraflara, meydandan geçen vatandaşlar ilgi gösterdi.

Afyonkarahisar
Afyonkarahisar'da, Uluslararası Rabia Platformu üyeleri tarafından Demiryalayan Türbesi önünde düzenlenen gösteriye katılan platform üyeleri ve vatandaşlar, Anıtpark'a kadar yürüdü. Genç Memur-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Seçkin İşgüzer, Anıtpark önünde grup adına basın açıklaması yaptı.

Elazığ, Van ve Erzincan
Elazığ'da PTT Meydanı'nda toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, pankart ve dövizlerle Gazi Caddesi'nden Elazığ Öğretmenevine kadar yürüdü. Genç Memur-Sen Elazığ Şube Başkanı Fuad Ülger, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır halkına yaşatılanları, bütün insanlığa karşı tehdit olarak gördüklerini belirtti.

Van'da Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı'nda biraraya gelen Genç Memur-Sen üyeleri adına açıklama yapan Zeki Bedir, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını anımsatarak, Mısır halkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını söyledi.

Erzincan'da Fevzi Paşa Caddesi'nde toplanan Genç Memur-Sen üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Genç Memur-Sen İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Çomak, 3 Temmuz'da gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününün tamamlandığını bildirerek, "Mısır halkının iradesine vurulan darbeye sessiz kalanlar, darbecilerin akıttıkları kana, ölümle tanıştırdıkları binlerce masum cana 100 gündür ısrarla gözlerini kapıyor" dedi.

Kütahya, Tokat
Kütahya'da Zafer Meydanı'nda Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde toplanan 15 sivil toplum kuruluşu üyesi, ''Seyyid Kutup El Benna, selam olsun İhvan'a'', ''Müslüman uyuma kardeşine sahip çık'' ve ''Mursi'ye selam, direnişe devam'' nbsp;sloganları atarak, Karagöz Camisi önüne kadar yürüdü.

Tokat'ta Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Rabia Platformu ve Genç Memur-Sen üyeleri, "Unutma unutturma", "Sen susarsan dünya susacak" yazılı pankartlar açarak, Rabia işareti yaptı.

Bursa
Bursa'da, "Gençlik Darbeye Karşı Buluşuyor" etkinliği kapsamında Orhangazi Parkı'nda toplanan ve dövizler taşıyan platform üyeleri, Atatürk Caddesi'nden Şehreküstü Meydanı'na kadar darbeciler aleyhine slogan atarak yürüdü. nbsp;

Genç Memur-Sen Bursa İl Başkanı Yunus Emre Altunbaş, yürüyüşün tamamlanmasının ardından meydanda grup adına yaptığı konuşmada, "Bizler, darbeye karşı direnen gençler olarak, Mısır halkının iradesinin, Mısır'ın demokratik yollarla seçilmiş sivil iradesinin yanında olmayı, insan olmanın gereği olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Balıkesir, Denizli ve Manisa
Balıkesir'de ise Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda biraraya geldi. Genç Memur-Sen Temsilcisi Erdal Şahan, Mısır'ın, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldüğüne dikkati çekti.

Denizli Delikliçınar Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ile darbe karşıtlarına yönelik düzenlenen eylemde yaşamını yitiren Esma Muhammed el-Bilteci'nin fotoğraflarını taşıdı. Rabia işareti basılı tişörtler giyen kalabalık, "Unutma unutturma, sen susarsan herkes susacak" ve "İnsanlık daha fazla ölmesin" yazılı dövizler taşıdı. nbsp;

Manisa Manolya Meydanı'nda toplanan platform üyeleri de "İnsanlık daha fazla ölmesin", "Sen susarsan dünya susacak" dövizleri taşıyarak slogan attı.

Aydın, Uşak
Aydın Sevgi Yolu'nda toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyeleri adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Yönetcisi Rabia Arslan, Mısır'daki katliamlara sessiz kalmamak için toplanan kalabılığı selamladı.

Uşak'ta Tiritoğlu parkında düzenlenen eylemde, Rabia Platformu ve Genç Memur-Sen üyeleri askeri darbeyi 100. gününde protesto etti. "Gençlik Darbeye Direniyor" programları dahilinde Samsun Mecidiye Caddesi'nde bir araya gelen Genç Memur-Sen İl Temsilciliği ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, basın açıklaması yaptı.

Zonguldak, Kastamonu, Çankırı
Zonguldak'ta Madenci Anıtı önünde toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından geçen 100 günlük süreyi ve yaşanan olumsuzlukları, taşıdıkları dövizlerle protesto etti. Genç Memur-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ümit Vaysaloğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da halkın oylarıyla seçilmiş hükümete ve cumhurbaşkanına karşı gerçekleştirilen askeri darbenin 100. gününü tamamladığını belirtti.

Çankırı Karatekin Parkı'nda Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde toplanan grup, Mısır'daki darbenin 100. güne ulaşmasını sloganlarla protesto etti.
Rabia Platformu sözcüsü ve Genç Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Çetin, Konya Kayalıpark'ta yaptığı konuşmada, 3 Temmuz günü, Mısır halkının iradesine karşı yapılan zorbalığı unutturmamak ve Mısır'da akan kana sessiz kalmadıklarını göstermek için darbenin 100. gününde bir araya geldiklerini söyledi.

Karaman, Aksaray
Karaman'da Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Atatürk Parkı'nda darbe yönetimine karşı slogan atarak, darbeyi protesto etti. Rabia Platformu sözcüsü Ömer Aslan, grup adına yaptığı açıklamada, Mısır'da adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını bildirdi.

Aksaray'da platform adına konuşan Niyazi Maraşlioğlu, birkaç ülkenin demokrasiyi, insan haklarını ve insan onurunu hiçe sayan silahlı zorbalığa sessiz kaldıklarına dikkati çekerek, menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemeyenlerin, darbecilere destek verenlerin, insanlığa ihanet ettiklerini farkına varamadıklarını dile getirdi.

Gaziantep, Kahramanmaraş
Gaziantep Yeşilsu Parkı'nda toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyesi bir grup, taşıdıkları dövizlerle Mısır'daki askeri darbeye tepki gösterdi. nbsp;

Grup adına yapılan basın açıklamasında Mısır halkına yaşatılanların tüm insanlığa karşı bir tehdit olduğu ifade edilerek dünya gençliği darbeye karşı sonuna kadar direnmeye davet edildi. Genç Memur-Sen Basın Sekreteri Ali Sarıkaya, Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı konuşmada, Mısırhalkının 100 gündür insan olmanın onurunu yaşayamadığını belirtti. nbsp;

Gençler olarak darbeye direneceklerini vurgulayan Sarıkaya, "İnsani değerleri kuşanmış bir gençlik olarak,Mısır başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan bütün mezalimlere son verecek yeni bir dünyayı mutlaka kuracağız" dedi.

Şanlıurfa ve Adıyaman
Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla Şanlıurfa'da da protesto yürüyüşü düzenlendi. Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde toplanan grup, Sarayönü Caddesi'nden Topçu Meydanı'na kadar yürüdü. Darbe karşıtı dövizler taşıyan kalabalık, Rabia işareti yaparak tepkilerini dile getirdi. nbsp;Yürüyüş sırasında 'Türkiye'de darbe öldü gömüyoruz, dünyada can çekişiyor' yazılı tabut taşındı. nbsp;Darbeye yönelik tepkinin dile getirildiği basın açıklamasının ardından grup tarafından taşınan tabut, hazırlanan çukura gömüldü. nbsp;

Adıyaman'da Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Demokrasi Parkı'nda bir araya gelen gruba, Rabia Platformu ve AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan Muhammed Akif Yağımlı,Mısır'daki darbeye birçok ülkenin sessiz kaldığını ifade ederek, "Bu ülkeler menfaatlerini korumak adına darbeye darbe diyemedi" şeklinde konuştu

Kocaeli, Düzce ve Bolu
Kocaeli'de ellerinde dövizlerle Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Can Karaca, askeri darbenin 100. gününü tamamladığını hatırlatarak, ülkedeki şiddet ve baskı rejimini protesto etti.

Düzce'de Anıtpark'ta toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyesi grup, Mısır'daki darbenin 100. gününde nbsp;"Rabia Kuşağından İnsanlığa Yeni Dünya Çağrısı" sloganıyla katliamları protesto etti. Ordunun müdahalesi sırasında çekilen fotoğrafları taşıyan grup, katliamı slogan atmadan sessizce bekleyerek kınadı.

Bolu'da, Rabia Platformu üyeleri, sivil toplum örgütleri, gençlik teşkilatları ve öğrenci dernekleri, Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla "Gençler Darbeye Direniyor" sloganıyla Belediye Meydanı'ndan Hükümet Meydanı'na kadar yürüdü.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup adına konuşan Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Emre Yüzçeler, darbe yönetimi ve tetikçileri tarafından binlerce insanın darbeye direndiği ve demokraside ısrar ettikleri için hukuka aykırı yollarla tutuklandıklarını, işkenceye tabii tutulduklarını kaydetti.

Erzurum, Kars ve Sivas
Erzurum Yakutiye Kent Meydanı Lalapaşa Camisi yanında toplanan Uluslararası Rabia Platformu üyesi grup, çeşitli dövizler taşıyarak, "Erzurum'dan Mısır'a bir selam, direnişe devam" sloganları attı. Burada grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Bölge Başkanı Yavuz Yaşa, "Mısır, özgürlük isteyenler ve insan onuru mücadelesi verenler için ölüm tarlasına dönüştürüldü" dedi.

Kars'ta Kaleiçi Mahallesi'ndeki Evliya Camisi'nde öğle namazı kılan Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, daha sonra ellerindeki pankartlarla Faik Bey Caddesi'ndeki at heykeli önüne kadar yürüdü. Basın açıklamasının ardından Rabia işareti yaparak çeşitli sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

Kırıkkale'de Genç Memur-Sen İl Binasında açıklama yapan il başkanı Murat Memiş, "Dün Irak'ta, Afganistan'da, Libya'da ve birçok ülkede sözüm ona demokrasi vaadiyle kan dökmekten geri durmayan Batı, kutsadığı demokrasiyi Mısır'da katleden darbecilere ve vahşetlerine son verecek insani tepkiyi vermekten bile geri duruyor" şeklinde konuştu.

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup sloganlar atarak ve Rabia işareti yaptı. Mısır'daki darbeye tepki gösteren Rabia Platformu üyeleri adına konuşan Sivas Genç Memur-Sen Başkanı Mustafa Seller, nbsp;3 Temmuz'dan bu yana tanklar, zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılarak gerçekleştirilen katliamlarda aralarında gençlerin, çocukların ve hamile kadınların da yer aldığı binlerce sivilin öldürüldüğünü kaydetti.

Diyarbakır, Bingöl, Şırnak
Diyarbakır'da Ofis semtinde bir araya gelen Uluslararası Rabia Platformu üyesi Genç Memur-Sen ile İlim Yayma Cemiyeti, Hayat-Der, Anadolu Gençlik Derneği gibi sivil toplum örgütleri ve gençlik teşkilatları slogan atarak Mısır'daki askeri darbeyi protesto etti.

"Her yer Rabia her yer direniş", "İhvana selam direnişe devam" sloganları atan grup adına açıklama yapan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Tarcan, "Darbeciler ve cunta yönetimi dünyanın sessiz kalmasından, sözümona demokrasi beşiği devletlerin yaşananlara seyirci kalmasından aldıkları cesaretle masum bedenleri ölümle tanıştıran vahşetlerine her gün bir yenisini ekliyor" ifadelerini kullandı. Mısır'daki darbenin 100. günü, Genç Memur-Sen Bingöl Şubesi öncülüğünde Genç Caddesi Saat Kulesi önünde protesto edildi. Bingöl Rabia Platformu üyeleri, sivil toplum örgütleri, gençlik teşkilatları ve öğrenci derneklerinin destek verdiği protestoya vatandaşlar da destek verdi.

Şırnak'ta Rabia Platformu'na üyeleri Karayolları Kavşağından yürüyerek Şehit Mehmet Esin Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan grup, olaysız dağıldı.

Adana, Osmaniye, Mersin
Adana'da Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin de katılımıyla Atatürk Parkı'ndan Uğur Mumcu Meydanı'na yürüdü. Grup adına konuşan Genç Memur-Sen Şube Başkanı Berat Akıncı, "Bugün, sadece Mısır'daki kanlı darbenin 100. günü değil tarihin, insanlığın utanç vesikası olarak kaydedeceği, dünya ülkelerinin sessizliğinin, darbeciler eliyle vahşet ve katliamlara seyirciliğinin de 100. günüdür" dedi.

Genç Memur-Sen Osmaniye Şube Başkanı Burak Çağatay Evleksiz, sendika binasında düzenlediği basın toplatısında, Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasinin bir yılı bile doldurmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığına işaret etti.

Mersin'de Memur-Sen Şubesi binası önünde toplanan grup, "İnsanlık daha fazla ölmesin", "Unutma, unutturma" yazılı döviz ve "Defol Sisi, yayındayız Mursi", "Mısır halkı yalnız değildir" sloganlarıyla Mısır halkına destek verdi.

Hatay, Bilecik, Antalya
Hatay'da Uluslararası Rabia Platformu üyeleri, Vali Ürgen Alanı'nda toplandı. Genç Memur-Sen İl Başkanı Yusuf Okşar'ın açıklamasının ardından Mısır'daki katliamda çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi de açıldı.

Bilecik'te İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde toplanan platform üyeleri, "Mısır'da ki zulme sessiz kalma" etkinliği gerçekleştirdi.

Antalya'da Kapalıyol mevkisinde Genç Memur-Sen öncülüğünde Rabia Platformu üyesi grup bir araya gelerek, Mısır'daki katliamları protesto etti. nbsp;

Burdur ve Isparta
Uluslararası Rabia Platformu ve Genç Memur-Sen Burdur Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen gösteride "Darbeci firavunlar döktükleri kanda boğulacak", "Darbeciler yenilecek, İslami hareket kazanacak" yazılı dövizler taşılan grup, Mısır bayrağı ve ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafını taşıdı. Darbe karşıtı sloganlar atan gruba, çevredeki bazı vatandaşlar da destek verdi.

Isparta Kutlubey Mahallesi'ndeki Eski Isparta İl Özel İdaresi'nin bulunduğu parkta toplanan, aralarında Genç Memur-Sen, Anadolu Gençlik Derneği, Milli Türk Talebe Birliği ile AK Parti ve Saadet Partisi temsilcilerinin bulunduğu grup, pankartlar taşıdı ve "Mısır'a selam, direnişe devam" şeklinde slogan attı.

Kayseri, Malatya
Kayseri'de Kartal Şehitliği önünde toplanan platform üyeleri, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Ellerinde Türk, Mısır bayrakları, Rabia işaretli döviz ve flamalar ile çeşitli pankartlar bulunan gruptakiler, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", "İhvan'a selam, direnişe devam", "Allah'ın gazabı zalimleri boğacak" sloganları attı.

Malatya'da, Uluslararası Rabia Platformu üyeleri tarafından düzenlenen eylemde, Mısır'daki darbenin 100. günü protesto edildi.

Çanakkale
Çanakkale'de, Rabia Platformu üyeleri tarafından Mısır'daki darbenin 100. günü dolayısıyla tepki yürüyüşü ve basın açıklaması yapıldı. "Gençlik Darbeye Direniyor" başlıklı eylem kapsamında Kordon Boyu'ndaki Morabbin Parkı'nda toplanan platform üyeleri, Saat Kulesi Meydanı'na kadar yürüdü.

Darbeciler aleyhine slogan atan ve "Rabia işareti" yapan grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Bitlis, Muş, Hakkari
Kanlı darbenin 100. günü, tüm yurtta olduğu gibi Bitlis, Muş ve Hakkari'de de düzenlenen gösterilerle protesto edildi. nbsp;Bitlis'te, Memur-Sen İl Şubesi tarafından "Mısır halkına destek" mitingi düzenlendi. Alanda toplanan kalabalık, Mısır için dualar ederek, Mısır halkının yanında olduklarını haykırdı. nbsp;Genç Memur-Sen Muş Şubesi de Belediye Meydanı'nda düzenlediği basın açıklamasıyla Mısır'daki darbe yönetimini kınadı. Konak Caddesi'ndeki Genç Memur-Sen Şube Başkanlığında bir araya gelen Rabia Platformu üyeleri, yaptıkları basın açıklamasıyla Mısır'daki darbeyi protesto etti. 3 Temmuz'da yapılan askeri darbenin 100. gününe girdiğini anımsatan platform üyeleri, sivil direnişin sembolü Rabia işareti yaparak Mısır halkının yanında olduklarını belirtti.

Batman, Siirt, Karabük
Batman Rabia Platformu üyesi Genç Memur Sen Batman Şube Başkanı Hasan Özdemir, Gülistan Caddesi'nde yaptığı açıklamada, Mısır halkının yılların mücadelesiyle elde ettiği demokrasi, adil seçim ve demokratik oy hakkının bir yıl bile dolmadan silah zoruyla rafa kaldırıldığını, birkaç ülke hariç dünyanın, demokrasiyi, insan haklarını, insan onurunu hiçe sayan bu silahlı zorbalığa ve zorbalara sessiz kaldığını bildirdi.

Güres Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına Memur-Sen Siirt İl Başkanı Beşir Özyeşil, Genç Memur Sen Siirt İl Temsilcisi Selçuk Yılmaz, Sağlık-Sen Siirt İl Temsilcisi Vesim Eviz, Bem Bir-Sen Siirt Şube Başkanı Mehmet Sabit Sevgili, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci ve Memur-Sen'e bağlı bazı sendika üyeleri ile AK Parti Siirt Gençlik Kollarına bağlı üyeler katıldı. nbsp;Karabük Belediyesi önünde toplanan ve dövizler taşıyan platform üyeleri de "Rabia işareti" yaparak darbeciler aleyhine slogan attı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...