Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mısır'dan ABD'nin kararına 'tuhaf' yorumu

/ Kaynak: AA
Mısır'dan ABD'nin kararına 'tuhaf' yorumu

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin Mısır'a yaptığı bazı yardımları askıya alma kararına Mısır'dan farklı bir yorum geldi. Mısır Bakanlar kurulu kararı 'tuhaf' olarak açıkladı.

Mısır tarafından yapılan açıklamada, ''Yardımların askıya alınması kararının, Mısır'ın terörizme karşı başlattığı savaşın sürdüğü bu önemli dönemde gerçekleşmesi, tarafımızca tuhaf karşılanmıştır'' denildi. Açıklamada, Mısır halkı tarafından belirlenen "yol haritasının" uygulanmasına devam edileceği ve aynı zamanda her türlü terörizmle mücadelenin sürdürüleceği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da şu an işbaşında olan yetkililerin ABD yardımını almak için gereken standardı karşılamadığını söylemişti. ABD'nin, Mısır'a teslimatını durdurmaya karar verdiği askeri yardımlar F16 uçağının yanı sıra M1A1 tank teçhizatları, Harpoon füzeleri ve Apaçi helikopterleri gibi sistemleri kapsıyor. Karar çerçevesinde bu ülkeye yapılan nakit yardımda da 250 milyon doları bulan kesintiye gidiliyor. ABD Başkanı Barack Obama'nın 2014 için hazırladığı bütçede, Mısır'a 1,55 milyar dolarlık yardımda bulunulması öngörülüyordu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...