Ünal Aysal'dan Fatih Terim açıklaması

Ünal Aysal'dan Fatih Terim açıklaması

SPOR Haberleri

Londra'da Futbolun Liderleri Zirvesi'nde konuşan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fatih Terim'in takımdan gönderilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal Aysal, moderatörün "İki tane şampiyonluktan sonra Fatih Terim'in gönderilmesi alışılmışın dışında bir durum" sözlerine, "Türkiye'de böyle şeyler oluyor. Böyle değişiklikler Galatasaray tarihinde de olmuştur. Ama Fatih Terim çok başarılı bir hoca ki A Milli Takım'a gitti" diye konuştu. İşlerin yolunda gitmesi için kulüpte önemli değişiklikler yaptığını kaydeden Aysal, "Avantajım futboldan gelmiyorum. Bazı hatalar yapabilirim ancak yapmamaya çalışıyorum. Takımda sert değişiklikler yaptık. Takımı tamamen değiştirdik. Profesyonellerin yüzde 65'den fazlasını değiştirdik. Sonra 2 Türkiye Ligi şampiyonluğu yaşadık ve geçen sene de şanslıyız ki Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final yaşadık. 2 sene sonunda teknik direktörümüzü değiştirdik. Çok iyi bir menajerdi ve ona sahip olduğumuz için gururluyduk" dedi. Yeni hocaları Mancini hakkında da açıklamalarda bulunan Aysal, "Galatasaray tarihi boyunca hep kaliteli teknik adamlarla çalışmıştır. Mancini de bunlardan bir tanesi... Kariyerinde şampiyonluklar yaşamış önemli bir isim. Sezona iyi başlayamadık, ama üç kötü maçta eleştirilmeye başlıyoruz. Biz her şeyin arkasında, mutfaktayız" ifadelerini kullandı. Türkiye'de yıllardır sonu gelmeyen tartışmalara konu olan "En çok hangi takımın taraftarı var?" sorusuyla ilgili de açıklamada bulunan Ünal Aysal "Türkiye'de en büyük biziz. Taraftar sayımız en büyük rakiplerimizden Fenerbahçe'den birkaç milyon fazla. Onların 23-24 milyon civarında taraftarı var. Beşiktaş'ın taraftar sayısı ise 6 milyon civarında" şeklinde konuştu. Şampiyonlar Ligi'nde oldukça zorlu bir grupta olduklarını vurgulayan Galatasaray Başkanı, "Taraftarları tribüne çekmek için ekstra çaba harcamak, takıma yıldızlar kazandırmak gerekiyor ki insanlar bilet alsın. Ancak UEFA'nın Şampiyonlar Ligi gelir dağılımını takdir etmiyorum. Bu alanda eşitlik yok" dedi. Ünal Aysal, 2018'den itibaren Şampiyonlar Ligi sistemi yerine 20 takımdan oluşan "elit" bir kıtasal lig oluşturulması gerektiğini ifade etti. Aysal, "Kimse hayır diyemez. Her gerçek bir hayal olarak başlar. Şu an bu bir hayal gibi görünüyor. Eminim ki, en fazla 5 yıl içinde bu gerçekleşecek" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...