Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye gruptan nasıl çıkar

Türkiye gruptan nasıl çıkar

SPOR Haberleri

Bu akşam karşılaşacağımız Estonya karşılaşmasını ve önümüzdeki Hollanda maçını kazanıp, Macaristan puan kaybetmesini bekleyeceğiz.

A Milli Takımımız, bugün 2014 Dünya Kupası için ilk önemli adım atmaya hazırlanıyor. Ay-yıldızlı ekip, saat 21:30'da başkent Tallinn'deki A Le Coq Arena'da Estonya ile karşı karşıya gelecek. Milliler'in, bu maçtaki en büyük referansı ise Romanya deplasmanında ortaya koyduğu performans olacak. Hafta içinde oyuncularıyla sık sık toplantılar yapan Fatih Terim, futbolcularından aynı Romanya'daki gibi maça yüksek tempolu ve baskılı başlamalarını istedi. nbsp;Terim'in futbolcularıyla yaptığı toplantıda "Bu saatten sonra kaybedeceğimiz bir şey yok. Bu nedenle kaybetmekten korkmayın. Ama kazanacağımız çok şey var. Macaristan'ın Hollanda ile oynayacağı maçı hiç düşünmeden sahada olun" ifadelerini kullandı. nbsp;
GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?
Andorra ve Romanya galibiyetleri sonrası gruptan çıkma şansını arttıran Türkiye, kalan iki maçı da kazanmanın yolunu arayacak. Macaristan'ın mutlak puan kaybetmesi gerektiği programda, Macarlar sırasıyla Hollanda ve Andorra ile karşı karşıya gelecek. Puan eşitliği durumunda Dünya Kupası Elemeleri formatı nedeniyle genel averaja bakılacak. Öte yandan Romanya'da Andorra ve Estonya karşısında alacağı farklı galibiyetlerle gruptan çıkabilir. Dünya Kupası Elemeleri'nde Milliler'in gol yükünü çeken isimler Umut Bulut ve Burak Yılmaz oldu. 4'er gol bulan iki isim, atılan 14 golün %57'sini ağlara bıraktı. 15 milyon Euro'luk kadrosuyla mücadele eden Estonya Milli Takımı'nda teknik direktör Rüütli aday kadroya 17 farklı ülkede mücadele eden isimleri çağırırken, 8 isim ise Estonya'dan. Milli Takım'da 4 maç üst üste gol atma rekorunu, Arda Turan ile Burak Yılmaz paylaşıyor. İki isim, Estonya karşısında da gol bulursa rekoru geliştirecek. FIFA, Eylül ayı Dünya sıralamasında Türkiye'yi uzun bir aradan sonra yükseltti. Düşüşe son veren Milliler, 9 basamak yükselerek 613 puanla 49'uncu sıraya çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...