Önce müebbet verdiler sonra tahliye ettiler

Önce müebbet verdiler sonra tahliye ettiler

YAŞAM Haberleri

Gaziantep'te üniversite öğrencisi kızını tabancayla sırtından vurup öldüren anne önce müebbet ceza ardından da tahliye aldı.

Gaziantep'te üniversite öğrencisi kızını tabancayla sırtından vurup öldüren anneye yerel mahkeme müebbet verdi. Karar Yargıtay'dan 'öldürmesi için gerekçe yok' diye dönünce bu kez bir yıl ceza alan kadın tahliye edildi. Olay, 28 Aralık 2010 günü, Pancarlı Mahallesi'nde yaşandı. Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Tuğçe Ulaşlı (18), yaşam biçimi ve arkadaş çevresi nedeniyle ailesi tarafından okuldan alınarak olaydan bir hafta önce Gaziantep'e götürüldü. Ancak okula dönmek isteyen genç kız, valizlerini bile boşaltmadı. Ailesi genç kızı Gaziantep'te bir özel üniversiteye kaydettirmek istedi. Tuğçe bu talebe de olumsuz cevap verdi. Olay günü çantasını hazırlayan genç kız, okula döneceğini söyleyerek evden çıkmak istedi. nbsp;Evde bulunan anne Müzeyyen Ulaşlı (41) kızına engel olmaya çalıştı. 4 çocuk annesi kadın, evdeki ruhsatsız tabancayla kızını durdurmak istedi. Ancak tabanca ateş aldı ve genç kızın sırtından giren mermi ölümüne neden oldu. Tuğçe toprağa verilirken tutuklanan anne de 'alt soya karşı kasten adam öldürme' suçundan yargılandı. Sanık savunmasında, "Kızım 'Ya sizi ya kendimi öldüreceğim' deyince tabancayı alacağını sandım. Ondan önce tabancayı ben aldım. Sonra nasıl olduysa bilmiyorum, onu odasına doğru iteklerken tabanca ateş aldı" dedi. Mahkeme, anneye müebbet hapis cezası verdi. Ancak kararı inceleyen Yargıtay, 'son dönemde psikolojik tedavi gören kız, babasına ait tabancayı aradığı sırada annesi tabancayı almış, elinde mekanizması kurulu tabanca olduğu halde kızını iteklediği sırada tabanca ateş almış' diyerek suçun 'bilinçli taksirle öldürme' olduğuna hükmetti. Kararda, maktule ve sanığın anneevlat oldukları, anne kız arasında öldürmeye neden bir husumet bulunmadığı, silahta çok mermi olmasına rağmen tek kurşun sıkıldığı ve sanık anlatımları dışında dayanılacak başka kanıt olmadığının da altı çizildi. Davayı yeniden ele alan yerel mahkeme de Yargıtay'ın bozma kararına uydu. Tahliye edilen sanık, yeniden yargılama sonunda oy çokluğuyla 1 yıl 10 gün hapse çarptırıldı. Bu ceza da ertelendi. Mahkeme başkanı ise, "Öldürüldüğünde kızın kulaklıkları kulağındaydı. Sanığın iddia ettiği gibi aralarında bir itiş kakış olsa kulaklıklar düşerdi" diyerek karara şerh koydu. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...