Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kurban'da hayvana kötü muameleye ceza

Kurban'da hayvana kötü muameleye ceza

GÜNDEM Haberleri

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurbana nasıl davranılması gerektiğini anlatan bir bildiri yayınlayarak, uymayanlara ceza uygulanacağını duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklara nasıl davranılması gerektiğine ilişkin bildiri yayımladı. Kurallara uymayanlar, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davrananlar, kurban parasının 4 katına kadar para cezası ödeyecek. Kurbanı incitene, kesim yaparken hijyene ve çevre kurallarına uymayana da ağır cezalar verilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı kurban rehberinde yer alan cezalar şu şekilde sıralandı: Hayvanı korkutarak, acı verecek şekilde kesim yapana 876 lira ceza var. Çevreyi kirletene, sağlık şartlarına uymayana verilecek ceza ise 2 bin 195 lira. Hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmak, bakımlarını ihmal etmek, fiziksel ve psikolojik acı çektirmek yasak olup, buna aykırı davrananlara 437 lira ceza uygulanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı bildiride Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlarını alan kişilerin, hayvanlara kötü davrandığını gören vatandaşların Zabıta Müdürlükleri'ne ihbarda bulunmasını belirtti. Zabıta Müdürlükleri kurbanlarına kötü muamele yapanlara belirtilen cezaları kesecekler. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...