'Bisikletli devriye timleri' geliyor

'Bisikletli devriye timleri' geliyor

GÜNDEM Haberleri

Emniyet Genel Müdürlüğü başta sahil kentleri olmak üzere metropol şehirlerde emniyetin asayiş birimlerinde 'bisikletli devriye timlerini' devreye sokacak.

Yeni timler AVM, park, plaj ve çarşı gibi yerlerde bisikletlerle 7/ 24 tur atacak. Polis kapkaçcı, yankesici, hırsız ve dolandırıcılara korku salıp bu olaylara hızla müdahale edecek. Birkaç kentte çok az sayıda görev yapan bisikletli devriye polislerinin asayişe sağladığı katkı EGM'yi harekete geçirdi. EGM bisikletli polis timlerinin sayısını hızla artırma kararı aldı. Bisikletli ekipler ilk etapta İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Aydın, Denizli, Çanakkale, Balıkesir, Adana ve Mersin'de devreye sokulacak. Bu illere 250 adet ihaleyle bisiklet alınacak. Bisikletli polislerin resmi üniformaları diğerlerinden farklı tasarlanacak. 18 vites dağ bisikletleri 2 -2 bin 500 TL'ye mal olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...