'Android, iPhone'dan daha güvenli'

'Android, iPhone'dan daha güvenli'

TEKNOLOJİ Haberleri

Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, Android'in iPhone'dan daha güvenli olduğunu iddia etti.

Sansasyonel açıklamalarıyla Google'ın eski CEO'su Eric Schmidt, gündemi alt üst eden yeni bir açıklamaya daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde ABD'de katıldığı bir sempozyumda mobil cihazların güvenliğine değinerek, Google markası olan Android işletim sisteminin nbsp;'iPhone'dan daha güvenli olduğunu' öne sürdü. Gartner Symposium/Itxpo sempozyomunda konuşma yapan Schmidt, gündeme yine bomba gibi düştü. Net konuşmalarıyla olay olacak eski CEO, büyük bir iddiada bulundu. Mobil dünyanın güvenlik boyutunu ele alan CEO, iOS platformunun Android'den daha fazla zaafiyet barındırdığını, bu nedenle daha az güvenliğe sahip olduğunu söyledi. nbsp;Gartner araştırma şirketinden bir analistin sorusuna yönelik açıklama yapan Schmidt, Android'in iPhone'dan daha az güvenli olduğu düşüncesini reddetti ve 'işletim sisteminin dünya genelinde 1 milyar cihazda kullanıldığına' dikkat çekti. Android'in, mobil uygulama platformu Google Play ile yeterince uyumlu olmadığı, bu nedenle güvenlik açığı yaşandığı eleştirilerine cevap veren Schmidt, 'Android cihazlarının uygulamalarla uyumlu olduğunu, uygulama güncelleme kanallarının kötü amaçlı yazılımlara izin vermediğini' belirtti.
Peki istatistik ve raporlar ne diyor?
Eski CEO'nun konuşmaları bu şekildeyken, büyük araştırma firmalarının yaptığı analiz ve istatistikler yapılan konuşmayı yalanlıyor adeta. ABD Ulusal Güvenlik Departmanı (DHS) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yayınlanan rapora göre Ağustos ayında mobil saldırıya maruz kalan platformların %79'luk gibi büyük bir kısmınının Android platformu olduğu yazıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...