Kürtçe afiş MHP'li başkanın başını yaktı

Kürtçe afiş MHP'li başkanın başını yaktı

GÜNDEM Haberleri

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Demokratikleşme Paketini eleştirmek için billboardlara Kürtçe ve Türkçe afiş astırdı.

MHP'li Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'nın Kurban Bayramı dolayısıyla hazırlattığı Türkçe ve Kürtçe mesajlar, billboardlara asıldı. Demokratikleşme paketini eleştiren afişte, "Ülke bitûnîyme bozulmaması ve hezkırına insana dı hûndure me kuvvetlenmesi dılxaziya meye. Qurban Bayramımız piroz be" ifadesi kullanıldı. Altında ise, "Anladınız mı? Bu yüzden: Tek Millet, Tek Vatan, Tek Dil, Tek Bayrak, Tek Devlet!" yazıldı. Vatandaşları biraz düşündürmek istediklerini belirten Saatcı, "Ana bir Kürtçe'den bahsetmek mümkün değil. Türkçe, bu coğrafyanın ortak dilidir" dedi. Saatcı, MHP Genel Merkezi tarafından mesajların içeriğiyle ilgili başlatılan incelemede kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildi. MHP lideri Devlet Bahçeli de, "Partimizin ilkelerine aykırı bir harekettir. Gerekli işlem yapılacaktır" dedi.
nbsp;Bekir Tosun Muğla İHA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...