Büşra'nın dramı, Dava bitti bacak ve eller gitti

Büşra'nın dramı, Dava bitti bacak ve eller  gitti

YAŞAM Haberleri

Romatizma diye gittiği hastanede iki elini ve iki bacağını kaybeden Büşra'nın açtığı 5 milyon liralık dava reddedildi, dosya kapandı.

Henüz 16 yaşındayken romatizma teşhisiyle başlayan tedavi süreci 20 gün süren Büşra, bunun sonunda 1 kolunu dirsek altından, diğer kolun bilekten, 2 bacağını ise diz altlarından kaybetti. Şimdi 18 yaşında olan Büşra ve ailesi hukuk mücadelesi başlattı. Aile, hastanenin 3 doktoru ve özel sağlık kuruluşuna 5 milyon liralık tazminat davası açtı. Mahkeme, özel hastane yönünden açılan davada görevsizlik kararı vererek dosyanın Ticaret Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. Doktorlar yönünden açılan davada ise doktorlara yüklenen kusurun tespitinde görevli mahkemenin kendisi olmadığını belirterek, davanın reddine karar verildi, dosya kapandı. 16 yaşındayken yattığı bir hastanedeki tedavisi sırasında kullandığı ilaçların yan etkisi sebebiyle vücudunda bezeler çıktığı iddia edilen Büşra Akbaş'a göre süreç, hastanede düşük dozda radyasyon verilip taburcu edilmesiyle başladı. Görmediği, el ve ayaklarını hissetmediği belirtilen genç kız, bu defa özel bir hastaneye sevk edildi. 11 gün sonunda kangren olduğu anlaşıldı. Genç kızın kol ve bacakları ailenin kararıyla götürüldüğü Ankara GATA'da yapılan bir operasyonla kesildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...