Yumurta çiğ olarak tüketilmemeli

Yumurta çiğ olarak tüketilmemeli

SAĞLIK Haberleri

Beş yıldır ülkemizde de kutlanan gün dolayısıyla özellikle çocuklar için çok önemli bir protein kaynağı olan yumurtanın besin değerlerine dikkat çekiliyor.

Bugün Dünya Yumurta Günü… Beş yıldır ülkemizde de kutlanan gün dolayısıyla özellikle çocuklar için çok önemli bir protein kaynağı olan yumurtanın besin değerlerine dikkat çekiliyor. nbsp;B grubu vitaminlerinden biotinin vücutta nbsp;kullanılabilmesi için yumurtanın çiğ olarak tüketilmemesi gerektiğine dikkat çeken uzmanlar, nbsp;yumurta ile ilgili şu uyarılarda bulunuyorlar: "Yumurtayı haşlama süresi uzarsa ve yumurta bayatsa sarısındaki demir, beyazdaki sülfür ile birleşerek yumurta sarısının etrafında yeşil bir halka oluşuyor. Demirin kullanımı azalıyor. Uzun süre pişirilen yumurtaların sindirimi güçleşiyor ve uygulanan pişirme yöntemine göre B grubu vitaminlerde kayıplar oluşuyor."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...