Demokratikleşme Paketi raporu resmen açıklanıyor

/ Kaynak: İHA
Demokratikleşme Paketi raporu resmen açıklanıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Düşünce kuruluşu olan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu, Demokratikleşme Paketine ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşmaya hazırlanıyor.


Toplumun çeşitli kesimlerinden akademisyen, edebiyatçı, gazeteci ve siyaset adamları ile gerçekleştirdiği aylık toplantılarla tanınan bir düşünce kuruluşu olan 2023 Lider Ülke Türkiye Platformu, hazırladığı raporla dikkat çekiyor.
Geçen hafta başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi hakkında, 2023 Platformunun Hukuk Komisyonu tarafından bir değerlendirme raporu hazırlandı. Rapor, 13 Ekim Pazar günü saat 10:00'da Üsküdar Sözbir Otel'de yapılacak kahvaltılı basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. 2023 Platformu Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Uğur Tarhan, hazırladıkları rapora ilişkin şunları söyledi: "19 başlık halinde açıklanan demokrasi paketine ilişkin hukuk tekniği açısından ve uluslararası hukukla karşılaştırmalı olarak yapılacak değerlendirmelerin yanı sıra uygulamaların doğuracağı etkilerin neler olacağına dair öngörülerin de kamuoyuna sunulmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz." Demokratik kültürün temelinde sorgulama ve eleştiri olduğunun bir gerçek olduğunu anlatan Tarhan, şöyle konuştu: "Öte yandan toplumsal meseleler hakkında alternatif çözüm önerileri sunmak da kamu yararı açısından gereklidir. Bu düşüncelerle demokratikleşme paketi hakkında hazırladığımız raporun, demokratik kültürün gelişimine katkı sunmasını temenni ediyor, değerli basın mensuplarını toplantımıza davet ediyoruz.''
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...