A Milliler kritik Estonya virajında, farkınızı gösterin

A Milliler kritik Estonya virajında, farkınızı gösterin

SPOR Haberleri

Ay-yıldızlı ekibimiz 'en kötü ikinci' olmamak için averajını düzeltmeye çalışacak, Hollanda'nın da Macaristan'ı yenmesini bekleyecek.

Andorra ve Romanya karşısında aldığı iki galibiyetle Brezilya 2014 umutlarını yeşerten Türkiye, bu akşam kritik virajda deplasmanda Estonya ile karşılaşacak. Başkent Tallinn'deki A Le Coq Arena'da TSİ 21.30'da başlayacak maçı İtalyan hakem Nicola Rizzoli yönetecek. A Milli nbsp;Takım, Estonya karşısında önce galip gelip, ardından gol averajını yükseltmeyi amaçlıyor. Grupta oynadığı 8 maçta 13 puan toplayarak gol averajıyla Romanya'nın üstünde üçüncü sırada yer alan millilere galibiyetten başka sonuç yaramıyor. Bu akşam gözler sahada, kulaklar ise grupta oynanacak diğer iki maçta olacak. Grubun tamamlanmasına 2 maç kala namağlup lider Hollanda'nın ardından ikinci olacak takım için bu akşamki müsabakalar büyük önem taşıyor. Final biletini play-off'tan alabilmek için Türkiye ile birlikte son 2 maça Macaristan ile Romanya iddialı giriyor. Gruptaki diğer maçlarda, finallere katılmayı daha önce garantileyen namağlup lider Hollanda, ikinci sıradaki Macaristan'ı, puansız son sıradaki Andorra ise gol averajıyla dördüncü durumdaki Romanya'yı ağırlayacak. Türkiye, son 2 maçlar öncesi Romanya'ya gol averajında 6 fark atmış durumda. Toplam 53 takımın 9 grupta mücadele ettiği 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri maçları sonunda, gruplarını ilk sırada tamamlayacak 9 takım finallere doğrudan katılacak. En iyi 8 grup ikincisinin oynayacağı play-off turu sonunda 4 takım daha 2014 yılında Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılmaya hak kazanacak. nbsp;

TERİM'DEN DEVAM SİNYALİ
A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim FIFA 2014 yolundaki kritik Estonya maçına yönelik bir basın toplantısı yaptı. "Kaybedebileceğimiz herhangi bir puanın telafisi yok. İbrenin kimden tarafa döndüğünü bilmiyorum ama kazanmamız gerektiğini biliyorum" vurgusu yapan Terim, "Genel olarak baskı altında olan tarafız ancak yarın (bugün) gerek fizyolojik, gerek psikolojik, hiçbir bahaneyi öne sürmeden çıkıp, oynayıp, kazanmalıyız. Bildiğim bir şey varsa Estonya'nın futbol olarak ileriye gittiği. Hollanda'yı neredeyse yenmek üzere olan bir ekipten söz ediyoruz. Umarım Hollanda maçımız play-off finali olur. Allah çalışanın, temiz kalplinin yanındadır" şeklinde konuştu. Bir basın mensubunun sorusu üzerine, "Milli Takım'la mukavelem yok, mayısa kadar verilmiş sözüm var" diyen Fatih hoca, "Bir uygulama yapacaktım. Sakatlık ve sair problemlerde ana kadroya çağırılacak 4 oyuncuyu da açıklayacaktım, vazgeçtim. O uygulamayı bundan sonraki turnuvalara bıraktım" diyerek merak edilen konu ile ilgili de sinyal verdi. Evet Fatih Terim'in A Milli Takım serüveni mayıstan sonra da devam edecek ve uzun soluklu olacak. Günün merakla beklenen bir diğer konusu G.Saray'dan gönderilişine dair açıklamalardı. Fatih hoca net sözler kullandı: Galatasaray kültür ve değerlerine uygun bir ortamda ve uygun zamanda açık yüreklilikle kendimi ve yaşanılanları ifade edeceğimden emin olabilirsiniz. Kimsenin aklında soru işaretleri kalmayacak. Gerçekmiş gibi yazılanlara, söylenenlere temkinli yanaşın. Şimdi konumuz Estonya ve Hollanda maçlarıdır, onlara konsantre durumdayız...

Bakan Kılıç da izledi
Milliler Estonya hazırlıklarını dünkü taktik idmanla bitirdi. Maçın oynanacağı A Le Coq Arena Stadı'ndaki çalışmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve TFF yetkilileri de izledi.

14 gol 6 oyuncudan
Türk Milli Takımı, gruptaki 8 maçta 14 gol attı. Millilerin golleri Umut (4), Burak (4), Selçuk (2), Mevlüt (2), Emre ve Arda'dan geldi.

Estonya ile 8. maç
Milli Takım Estonya ile 8. defa karşı karşıya gelecek. 3'ü resmi 4'ü özel 7 maçta ay-yıldızlılar 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Attığımız 15 gole karşılık 4 gol yedik.

Rüütli: Biz rahatız
Estonya Milli Takım Teknik Direktörü Tarmo Rüütli, "Türkiye maçı öncesi rahatız. Türkiye'nin üzerinde baskı var, bizim kaybedecek bir şeyimiz yok" dedi.

3 yıl sonra çifte zafer
Fatih Terim yönetiminde grupta Andorra ve Romanya'yı yenen Milli Takım, kısa süreli maç periyotlarında 3 yıl sonra üst üste 2 karşılaşma birden kazandı.

HOLLANDA ÖNCESİ nbsp;SARI KART ALARMI
Milli Takım'ın Estonya ile yapacağı maç öncesi aday kadroda yer alan 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Burak, Ömer Toprak, Hasan Ali, Caner, Semih Kaya, Volkan ve Arda, Estonya maçında sarı kart görmeleri halinde, 15 Ekim'de İstanbul'da Hollanda ile yapılacak son karşılaşmada cezalı duruma düşecek.

Van Gaal moral bozdu
Grubumuzda bugün en az bizim maç kadar önemli başka bir karşılaşma Hollanda-Macaristan arasında oynanacak. Macaristan kazanırsa son maçların bir önemi kalmayacak. Hollanda çalıştırıcısı, "Türkiye'nin ikincilik şansını az görüyorum" diyerek moral bozsa da, "FIFA sıralamamız için kalan iki maçımızı da kazanmak istiyoruz" açıklaması yaptı. nbsp;

nbsp;A Milliler kritik Estonya virajında, farkınızı gösterin



nbsp;A Milliler kritik Estonya virajında, farkınızı gösterin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...