Sırp koç farkını ortaya koydu, Kupa Canavarı

Sırp koç farkını ortaya koydu, Kupa Canavarı

SPOR Haberleri

Hazır olmayan bir takımla bile son şampiyon Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe Ülker'in dünyaca ünlü antrenörü Obradovic camiaya umut saçtı.

Fenerbahçe Ülker'in Cumhurbaşkanlığı Kupası Finali'nde Galatasaray'ı mağlup ederek kupaya uzanmasından çok bu başarının mimarı Zeljko Obradovic konuşuluyor. Takımın tecrübeli kaptanı Ömer Onan'ın, "Keşke onunla 23 yaşında tanışsaydım" diye bahsettiği, "Basketbolun Mourinho'su" olarak bilinen Sırp hocanın, ilk ciddi sınavında farkını ortaya koyarak F.Bahçe'ye kupa kazandırması büyük takdir topladı. Üstelik göreve gelir gelmez birbirlerinin isimlerini bile ezberleyememiş oyunculardan kurulu bir kadroyla, G.Saray gibi oturmuş bir ekibe ve kazanma bağımlısı antrenör Ergin Ataman'a karşı elde ettiği bu zafer, birkaç senedir ligde ve Avrupa'da kayıpları oynayan sarı-lacivertlilerin üzerindeki ölü toprağını da atmasını sağladı. Fenerbahçeli taraftarlar, verdiği taktiklerin yanı sıra, yeri geldiğinde oyuncularını haykırarak azarlayacak şekilde müthiş bir hırsa sahip olan Obradovic sayesinde şimdiden büyük zaferlerin hayallerini kurmaya başladı. Basketbol otoritelerinin de ortak görüşü 8 defa Avrupa'nın en büyük kupasını kazanan ve kariyerinde sayısız başarılar bulunan Sırp hocanın, F.Bahçe Ülker'le birlikte koleksiyonuna kupalar eklemeye devam edeceği yönünde...
BU NASIL ENERJİ?

Obradovic'in final maçındaki bitmez tükenmez enerjisi de oldukça dikkat çekiciydi. Maç boyu yerinde duramayan 53 yaşındaki Sırp hoca en az sahadaki oyuncuları kadar enerji harcadı.


Otoriteler ne dedi?


Doğan Hakyemez:
Obradovic'in savunma ve hücum prensipleri var. Bunlardan kesinlikle taviz vermiyor. Oyuncular ne kadar ünlü olurlarsa olsun onun dediklerini uygulamazsa oynama şansları yok. Obradovic, F.Bahçe'ye özlediği başarıları kazandıracaktır.



Ümit Avcı:
Yaptığı en iyi şey Türk rotasyonunu çok iyi kullanması oldu. Bunu çok iyi ayarladı. G.Saray'ın alan savunmasına Zoric ve Emir'i potaya yönlendirmesi, Kenan ve Melih gibi gencecik isimlere şans vermesiyle alkışı hak etti.



Murat Didin:
Maçın savunma sistemi, mücadele, akıllı kurgu ve takım ahengiyle kazanılacağını bilerek oyuncularını yönetti. F.Bahçe'de son birkaç senedir olmayanı da ortaya çıkardı. Üst düzey bir koça yakışacak hamlelerle maçı kazanmasını bildi.


Emir Turam:
Avrupa'nın en çok başarı kazanan hocası olmak böyle bir şey. Oklahoma City ve final maçında gençlere güvendiğini gösterdi. Obradovic'in Türkiye'de olması hem F.Bahçe, hem de basketbolumuz için çok heyecan verici. nbsp;


Murad TAMER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...