Asist Türklerden goller Afrikalılardan

/ Kaynak: AA
Asist Türklerden goller Afrikalılardan

SPOR Haberleri  / AA

Süper Lig'de geride kalan 7 haftada en çok asist yapan futbolcular listesinde Türkler, gol krallığı yarışında ise Afrikalılar başı çekti.

Süper Lig'in ilk 7 haftasında en az 3 gol atan 14 futbolcu bulunuyor. Bu futbolcuların 6'sını Afrika kökenli golcüler oluştururken, Türkiye'den 3, Hollanda ve Portekiz'den 2, Arjantin'den ise bir oyuncu yer alıyor. nbsp;Gol krallığı yarışının aksine asistlerde Türk futbolcular ön plana çıkıyor. Sivasspor'un Brezilyalı futbolcusu Cicinho, asist krallığında zirvenin sahibi olsa da en az iki asist yapan 13 futbolcunun 8'ini Türkler oluşturuyor.


Gekas'ı aratmadı
Gol krallığı yarışında zirveyi 5'er gol atan Akhisar Belediyespor'un Senegallisi Oumar Niasse ve Fenerbahçe'nin Hollandalı forveti Dirk Kuyt paylaştı. Geçtiğimiz sezon attığı gollerle Akhisar Belediyespor'un ligde kalmasında başrol oynayan Gekas'ın yerine kadroya dahil edilen Niasse, beklentileri boşa çıkarmadı. Senegalli futbolcu, Süper Lig'de çıktığı ilk maçta golle tanıştı. Türkiye'de ilk kez Elazığspor karşılaşmasında gol sevinci yaşayan Senegalli forvet, Gaziantepspor ve Trabzonspor'a da birer gol attı. Niasse, 7. hafta mücadelesinde Akhisar Belediyespor'un sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada galibiyeti getiren golleri kaydederek adından bir kez daha söz ettirdi.


Senegalliler çoğunlukta
En az üç gol atan Afrika kökenli 6 futbolcunun 4'ünü Senegalli golcüler oluşturuyor. Akhisar Belediyesporlu Niasse'nin yanı sıra Senegalli diğer futbolcular Medical Park Antalyasporlu Limine Diarra, Elazığsporlu Tidiane Sane ve Fenerbahçeli Moussa Sow listede yer buldu. Bu sezon ligde golle Eskişehirspor maçında tanışan Diarra, ligin 6. haftasında Beşiktaş'a attığı 2 golle galibiyetin mimarı oldu. Son Çaykur Rizespor karşılaşmasında takımının ilk golünü kaydeden Diarra, toplamda 4 gole ulaşarak Niasse'den sonra en çok gol sevinci yaşayan Senegalli oyuncu olmayı başardı. nbsp;Elazığspor maçında "hat-trick" yapan Sow ile Akhisar Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Sivasspor karşılaşmalarını boş geçmeyen Sane de attıkları üçer golle Niasse ve Diarra'yı takip etti. nbsp;


Listede üç Türk futbolcu
Gol krallığı yarışında listede üç Türk futbolcu yer alabildi. Çaykur Rizespor ile sezona iyi bir başlangıç yapan Sercan Kaya, rakip fileleri 4 kez sarsarak en çok gol kaydeden Türk futbolcu oldu. nbsp;Sercan Kaya'yı üçer golle bir diğer Çaykur Rizesporlu Tevfik Köse ve Elazığspor'un stoperi Ahmet Görkem Görk izledi.


Asist kralı Cicinho
Sivaspor'a teknik direktör Roberto Carlos tarafından getirilen Brezilyalı 33 yaşındaki yıldız futbolcu Cicinho, Süper Lig'in ilk 7 haftasında ustalığını konuşturdu. Tecrübeli Brezilyalı, 5 gol pasıyla asist krallığında zirveye yerleşti. Cicinho, teknik direktörü Carlos'u mahçup etmeyerek paslarıyla Sivasspor'un forvetlerini golle buluşturdu. Asist krallığında Cicinho'nun ardından Beşiktaş'ın "maestro"su Portekizli Manuel Fernandes ile Fenerbahçeli Caner Erkin 4'er gol pasıyla yer aldı.


Türk futbolcular çoğunlukta nbsp;
Süper Lig'de en az iki asist yapan 13 futbolcunun 8'ini Türkler oluşturdu. nbsp;Fenerbahçe forması giyen Caner Erkin, 4 asistle bu alanda Türk futbolcular arasında başı çekti. Akhisar Belediyespor'dan Güray Vural, Eskişehirspor'dan Erman Kılıç, Çaykur Rizespor'dan Sercan Kaya 3'er asist, Beşiktaş'tan Serdar Kurtuluş, Galatasaray'dan Burak Yılmaz, Gaziantepspor'dan Serdar Özbayraktar, Elazığspor'dan Serdar Özkan ise 2'şer asistle takımlarına katkı sağladı
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...