Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başbakan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kız çocukların eğitimi hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor

Başbakan Erdoğan "Kız Çocuklarının Eğitim ve Öğretiminde Yeni Politika Ve Uygulamalar" çalıştayında konuşuyor. İşte Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları; Bugün bile Müslüman olduğunu söyleyen ama bir kız çocuğu doğdun zaman hayıflanan anneler babalar var. Bugün kız çocuklarını belli özgürlüklerden yararlandırmayan anne babalar var. Kız çocukları ve kadınlara yönelik her türlü ayrımcı yaklaşım insanlık ve vicdan dışıdır. Kadına yönelik ayrımcılığı bir gelenek olarak lanse ediyorsa o cahildir insanlıktan nasibini almamıştır. Bizim peygamberimiz, ecdadımız nasıl kız çocuklarına daha fazla şefkat gösterilmesini emrediyorsa bizim de yapmamız gereken kız çocuklarına daha fazla şefkat göstermektir. Kız ve erkekler arasında tek bir ayrımcılığa müsaade edebiliriz o da pozitif ayrımcılıktır. Bugün millet olarak zaman zaman karşı karşıya kaldığımız sorunların çözümleri yine bizdedir. Sorunlarımıza yurt dışından ithal tanımlar üretmek zorunda değiliz. Çözümleri de ithal formüllere üretmek zorunda değiliz. Bizler binlerce yıllık tarihin, devlet geleneği olan milletin fertleriyiz. Biz takipçi değil, vagon değil önce olmak zorundayız. Takip edenler hep arkada kalırlar, tembelleşirler. Kendi öz tarihlerine bakıp çözüm ve formül üretmek yerine taklit edenler doku uyuşmazlığına maruz kalırlar. Kız çocuklarımızın veya hanım kardeşlerimizin sorunlarını çözerken kendi medeniyetimizi ölçü olarak alacağız. Bizim sorunlarımızı dışarıdan biri gelip çözmeyecek. Kız çocuklarımızın sorununu biz çözeceğiz. Hatta en başta kız çocuklarımız çözecek. Eğitim ilk adımdır ve en gerekli adımdır. Eğitimle ne kadar buluşursak çözüm de o kadar sağlıklı olacaktır. Okutulmamış her kız çocuğu çok büyük kayıptır. Sadece ekonomik kayıp değil, istikbalin bir annesi olarak doğacak çocukları için de bir kayıptır. Bilenle bilmeyen annenin çocuğu aynı olamaz. Bir toplum sadece zengin olmakla değil, iyi bir eğitimle kalkınmış olur. Bizim kadın yada erkek eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Birikimli anne, baba ve vatandaşlara ihtiyacımız var. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkarırken sosyal gereksinimleri önemsedik. Lise mezunu olarak toplumda yer almasını istedik. Eğitim sorunlarını 4+4+4 diye çözüme ulaştırırken, kız çocuklarının eve hapis edileceklerini söylediler.

350 BİN KIZ ÇOCUĞUNU OKULA KAVUŞTURDUK
Eşimin başını çekmiş olduğu "Haydi Kızlar Okula" kampanyasıyla 350 bin kız çocuğunu okula kavuşturduk. Eğitimin önündeki ekonomik imkânsızlık engelini kaldırdık. Kız çocuklarımızı kayırdır. Ailelere yapılan eğitim yardımında erke çocuklarına 30 tl ödeme yaparken, kız çocuklarına 35 TL ödeme yapıyoruz.
Bu ödemeleri de babaya değil ha anneye yapıyoruz. Doğrusu çekiniyorum. Babaya yapsan uçup gidecek. Anneye yapıyoruz. Kızlarımızın okuması için 11 yıldır çok kapsamla bir mücadele veriyoruz. Ayrımcılığı ortadan kaldıracak gelişmeleri rekor seviyeye çıkaracağız. Bazı hususları çok açık konuşmamız gerekiyor. Kız çocuklarına yönelik ayrımcılık eğitimin önünde engel teşkil etti.
Ama bir başka engel daha vardı. Devletle vatandaş arasındaki bunalım. Devletle vatandaş arasında bir güven sorunu olduğu için, devletin kurumlarına soğuk baktığı için kızlarımız okuldan uzak tutuldu. Asık suratlı, sert devlet imajı vatandaşı devletten soğuttu. Bazı öğretmenlerimiz, okullarımız toplumun değerlerini anlayamadığı için okul ayrı yerde durdu, vatandaş ayrı yerde durdu.


"OBAMA'NIN ÖNÜNÜ KESİYORLAR"
Şuanda ABD sağlık reformunu gerçekleştremiyor. Sayın Obama'nın bazıuları önünü kesmek istiyor. Sayın Obama'ya destek vermek lazım. Neden destek verilmiyor. Başınızı öne eymeyecek asla vazgeçmeyeceksiniz. Siz umudunuzu kaybederseniz toplum kaybeder. Hiçbir olumsuzluk şevkinizi kırmasın. Siz mücadele ettikçe kadına kalkan eller karşısında bizi bulacaktır. Siz mücadele ettikçe bu ülkede ayrımcılık tarihe karşısacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...