Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sinema salonunda uzayı yeniden keşfedin

Sinema salonunda uzayı yeniden keşfedin

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Meksikalı yönetmen Alfonso Cuaron'un bugün gösterime giren filmi Yerçekimi'ni (Gravity) Eray Yıldız izledi, yazdı.

Genel seyircisini Harry Potter ve Azkaban Tutsağı (2004), akabinde Son Umut (2006) filmleriyle kazanan Meksikalı usta yönetmen Alfonso Cuaron'un üzerinde dört senedir çalıştığı Yerçekimi, bugüne kadar edindiğimiz "uzay filmi" ezberlerimizi bozuyor. Estetiğini gerçekliğinden alarak seyirciyi uzay boşluğuna yerleştiren filmin yönetmeni, ana-akım sinemada muadillerini pek görmediğimiz 13 dakikalık kesintisiz giriş sahnesinde yine sayısız teknik kombinasyonla karşılıyor bu sefer bizi. Bunun, Cuaron'un da şimdiye kadar çektiği en uzun plan-sekans olduğunu not etmekte fayda var. Kamerasıyla adeta karakteri soluyan görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki de bu anlamda dramatik yoğunluk ve öykü anlatımı adına filmin en büyük yükünü taşıyan isimlerden.Filmi tamamen bir uzay tecrübesine dönüştüren ve benzer öncüllerinden ayıran diğer faktör de filmdeki ses kullanımı. Uzay boşluğundaki havasızlığı, dolayısıyla sessizliği yine biçimsel anlatıma dahil ederek gerilimin aracı haline getirmeyi hedefleyen Cuaron, müzik kullanımında da özellikle vurgulu çalgılardan kaçınarak sesin sinemadaki doğasını yeniden tanımlıyor. Dolayısıyla, neredeyse sıfır obje sesi ve alt frekansa yerleştirilmiş derin efektleriyle film 90 dakikalık bir uzay yolculuğu simülasyonuna dönüşüyor. nbsp;


Sandra Bullock'un MÜKEMMEL performansı
Tansiyonun bir an bile düşmeyişi, Sandra Bullock'un canlandırdığı baş karakterinin klasik Hollywood kahramanlıklarından ziyade gerçek insan reaksiyonları, geniş açılı ve derinlikli kadrajlarıyla film, seyir zevkinin yanı sıra, izleyiciye koltuğunda gergin anlar yaşatıyor.



İki Kafadar her işi batırıyor

Mahmutpaşa Pasajı'nda girdikleri her işi batıran iki kafadar son çare olarak tefeciden borç alırlar ve tablet işine girerler. Fakat bu tabletler, büyük dolandırıcıların GDO'lu tohum sevkiyatında kullanılmaktadır. Bu gerçeği öğrendiklerinde ise çok geç olacaktır. Bundan sonra onlar için komik ve sonu gelmeyen bir kovalamaca başlayacaktır. İki Kafadar: Chinese Connection'ın başrolünde İlker Aksum ve Gökçe Özyol var.



Aksiyonu bol bir film: Ustura Dönüyor
Yönetmen Robert Rodriguez'in aksiyon, suç ve gerilim türündeki Ustura Dönüyor (Machete Kills) filminde Danny Trejo, Mel Gibson, Antonio Banderas, Jessica Alba, Lady Gaga gibi ünlü isimler rol alıyor. Eski ajan Machete Cortez, bütün dünyayı yok edebilecek bir silahı ve ona sahip olan silah tüccarı Mendez The Madman'i (Demian Bichir) etkisiz hale getirmek için görevlendiriliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...