Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Org. Özel'den askerlik açıklaması

Org. Özel'den askerlik açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Askerlik süresinin kısaltılması yönünde haberler çıkınca bir başka soru daha gündeme geldi. Zorunlu askerlik süresi kısalacak mı?

Askerlik süresinin kısaltılması yönünde haberler çıkınca bir başka soru daha gündeme geldi. Zorunlu askerlik süresi kısalacak mı? Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, uzun dönem askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin, "Zorunlu askerliğin kaldırılması şimdilik söz konusu değil. Yıllara sari olarak, TSK'nın profesyonelleşmesi hedeflenmektedir. Ancak bugünkü koşullarda karma askerlik sisteminin uygulanması söz konusudur" dedi.
Orgeneral Özel, askerlik süresine ilişkin düzenleme ile Kosova ve Bosna Hersek'teki temasları hakkında, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Askerlik süresinin kısaltılması konusunun yeni bir çalışma olmadığını ve kendisi göreve gelmeden önce başlatıldığını ifade eden Orgeneral Özel, şunları kaydetti:
"Ben, sayın Başbakan ile bu konuyu görüştüğüm zaman, yedek subaylık sisteminin 12 ay, kısa dönem askerlik hizmet süresinin 6 ay olarak devam etmesi konusunda mutabakat sağladık. Uzun dönem askerliğin ise 12 aya inebileceği konusunda bir fikirbirliği içinde olduk. Bu çerçevede çalışmalarımız sonuçlanınca, sayın Başbakan bu konuyu, kamuoyu ile paylaştı. Zorunlu askerliğin kaldırılması şimdilik söz konusu değil. Yıllara sari olarak, TSK'nın profesyonelleşmesi hedeflenmektedir. Ancak bugünkü koşullarda karma askerlik sisteminin uygulanması söz konusudur.
Şimdi, sayısal olarak bakıldığı zaman, bir noksanlık olmayacak demek mümkün değil, ancak bunu tolere edecek tedbirler düşünülmüş ve planlanmıştır. Bu tedbirler konusunda biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuda hükümetimizin yapması gereken çalışmaları da bildirmiş durumdayız. Askerliğin; 15 aydan 12 aya indirilmesi durumunda ortaya çıkacak eksikliğin, alınacak bazı tedbirlerle tolere edilebileceğini ve ortadan kalkabileceğini değerlendiriyorum."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...