Milletvekili Metiner'e suç duyurusu

/ Kaynak: AA
Milletvekili Metiner'e suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Adıyaman'da bazı Alevi dernekleri, bir televizyon programındaki konuşmasından dolayı AK Parti Milletvekili Metiner'den şikayetçi oldu.

Bazı Alevi dernekleri AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner hakkında suç duyurusunda bulundu. Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Şube Başkanı Nusret Tunç, Adıyaman Adliye Sarayı önünde yaptığı açıklamada, AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner'in bir televizyon programda yaptığı konuşmanın Alevi ve Sünni vatandaşları üzdüğünü belirtti. Metiner'in her konuşmasında ülkenin birlik ve beraberliğini dinamitlediğini iddia eden Tunç, şunları kaydetti: "Kendisini protesto ediyoruz. Umarım ve dilerim Metiner bu konuda ders alır. Daha önceki açıklamalarına sessiz kaldık. Çünkü 'toplumda gerilim oluşturulmasın' dedik. Karşılık vermek istemedik. Ama ne yazıkki Metiner uslanmıyor. Alevilere hakaret ettiği için şikayetçi olduk." Metiner'in açıklasının kabul edilebilir olmadığını ifade eden Tunç, toplumda birlik ve beraberliğin bozulmaması için Alevi vatandaşları sokağa dökmeyeceklerini vurguladı. Tunç, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile Alevi Kültür Derneğinin de suç duyurusunda bulunduğunu anımsattı. Açıklamanın ardından dernek yetkilileri cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...