AÖF kayıt ve sınav tarihleri 2013-2014 - Açık Öğretim Fakültesi

AÖF kayıt ve sınav tarihleri 2013-2014  -  Açık Öğretim Fakültesi

YAŞAM Haberleri

2013-2014 AÖF Güz ve Bahar dönemi sınav tarihleri ne zaman, sınav giriş belgeleri ve giriş yerleri ne zaman yayımlanacak. Kayıt işlemleri son tarihi.

'2013-2014 AÖF kayıtları' ne zaman diye merak edenler için önemli duyuru... Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi nbsp;(AÖF) 2013-2014 Güz Dönemi kayıtları başladı. Kayıtların 30 Eylül - 25 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu.
ÖĞRENCİLER İKİNCİ ÜNİVERSİTE İÇİN HANGİ BÖLÜMLERİ TERCİH EDEBİLİR?
Açıköğretim Fakültesi ikinci üniversiteye kayıt olacak öğrenciler için 'Önlisans' bölümleri; Adalet, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Elektrik Enerjisi Üretim, İletim ve Dağıtımı, Emlak Ve Emlak Yönetimi, Ev İdaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, İlahiyat, İnsan Kaynakları Yönetimi, İşletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka İletişimi, Medya ve İletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sosyal Bilimler, Sosyal Hizmetler, Spor Yönetimi, Tarım, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Yerel Yönetimler', 'Lisans' bölümleri ise; "Felsefe, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, İşletme Fakültesi, İşletme, Konaklama İşletmeciliği, İktisat Fakültesi, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Uluslararası İlişkiler olarak belirlendi. nbsp;

AÖF KAYITLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

"ÖĞRENCİLER TASARLANMIŞ ÖĞRETİM MATERYALLERİYLE FARKLI BİR ÖĞRENİM DENEYİMİ YAŞAYACAKLAR"

Açıköğretim Sistemi'ne kayıt olan öğrencilere nasıl ders çalışacakları konusunda da yol gösteren Aydın, şöyle devam etti:
"İkinci üniversite kapsamında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine kaydolan öğrenciler kendi kendine öğrenmesi ilkesine göre tasarlanmış öğretim materyalleriyle farklı öğrenim deneyimi yaşayacaklardır. Türkiye'de alanında uzman öğretim üyeleri tarafından hazırlanan kitapların yanında internet üzerinden ulaşabilecekleri birçok öğrenme hizmeti sunulmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sistemine katılan öğrenciler TRT okulda ve internet ortamında yayınlanan televizyon programlarını izleyebilir, canlı olarak sunulan ve etkileşimli olarak yürütülen E-seminerlere katılabilir ya da dilediği zaman izleyebilir, E-öğrenme portalında yer alan konu anlatımları, danışmanlık sistemine ve etkileşimli E-kitaplara ulaşabilirler. Tablet bilgisayar ya da kişisel bilgisayarlardan ulaşılabilen etkileşimli E-kitaplar, bireylerin daha etkin öğrenmelerine yardımcı olan ses, video, görsel öğeleri barındıran yenilikçi öğrenme malzemeleri olarak öğrencilere sunulmaktadır. Öğrencilerin daha etkin öğrenmelerini sağlamak amacıyla hazırlanan bu öğrenme malzemelerine iTunes U, Google Play, Apple Store ve Açıköğretim E-öğrenme portalı gibi her türlü ortamdan erişebilmektedirler."

İşte Anadolu Üniversitesi'nde Açıköğretim (AÖF) kayıtları için yapılan açıklama:
Bu duyuru Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin aşağıda sıralanan kayıt türlerine "İnternet Başvuru ve Kayıt" işlemlerini kapsamaktadır.
1- ÖSYS Ek Yerleştirme:
nbsp;Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Ek Yerleştirme ile yerleştirilen adaylar, nbsp;
2- Dikey Geçiş:
Açıköğretim Fakültesi veya Meslek Yüksekokulları Önlisans Programı mezunu olup mezuniyet alanları "http://kayit.anadolu.edu.tr" adresinde ilan edilen Tablo 1 - Tablo 2'de yer alanlardan, Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5.yarıyılına başvuracak adaylar,
3- İkinci Üniversite:
nbsp;Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile örgün yükseköğretim bölüm ve programlarında kayıtlı öğrenciler, okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri lisans bölümlerinin veya önlisans programlarının 1. yarıyılına başvuracak adaylar.
4- Yatay Geçiş:
Yatay geçiş kapsamında 06 Eylül 2013 tarihine kadar Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine başvuranlardan başvurusu kabul edilen adaylar,
5- Lisans Tamamlama:
nbsp;-4 yıllık fakülte veya yüksekokullarda okumakta iken 2 yıllık önlisans diploması alarak ayrılanlardan Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin 5. yarıyılına başvuracak adaylar, İnternetten başvurup kayıt yaptırabilirler.

KAYITLAR İÇİN DİKKAT!
Adayların kayıtlarını aşağıda yer alan adımları izleyerek yaptırmaları gerekmektedir. Adaylar;
30 Eylül - 25 Ekim 2013 (25 Ekim saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında http://kayit.anadolu.edu.tr adresinden İnternet Başvuru işlemi yapacaklardır.
-İnternet başvuru işlemi sonunda oluşacak "İnternet Başvuru Belgesi"nin yazıcı dökümünü alacaklardır.
- http://ogrenci.anadolu.edu.tr ve http://kayit.anadolu.edu.tr adreslerinde yer alan "Çoklu Kayıt İnternet Başvuru ve Kayıt Kılavuzu"nda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayacaklardır.
-Dönem Öğretim Gideri ödemelerini Vakıfbank'a yapacaklardır. 30 Eylül - 23 Ekim 2013 (mesai saati bitimine kadar) tarihleri arasında hazırladıkları kayıt belgeleri ile birlikte AÖF bürolarına bizzat başvurarak kayıt işlemini tamamlayacaklardır.
nbsp;Bu tarihler arasında mazeretleri nedeniyle kayıt yaptıramayanlar 24, 25 Ekim 2013 tarihlerinde bizzat veya yakınları aracılığıyla kayıt yaptırabilirler. 25 Ekim 2013 tarihinden sonra mazeret beyan ederek kayıt yaptırmak isteyenlerin nbsp;
nbsp;başvuruları kabul edilmeyecek ve kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır.

5 EKİM CUMARTESİ GÜNÜ BÜROLAR AÇIK
05 Ekim 2013 Cumartesi günü AÖF büroları kayıt işlemleri için açık olacak ve kayıt yapılacaktır. Kayıt belgeleri eksik ise kayıt yapılmaz ve belgeleri tamamlamak üzere ek süre verilmez. İnternet Başvuru ve Kayıt süresi uzatılmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında her ne sebeple olursa olsun kaydını yaptırmayan adaylar Fakülteye kayıt hakkını kaybederler ve herhangi bir hak iddia edemezler. Posta ile kayıt yapılmaz. "İnternet Başvuru ve Kayıt" ile ilgili resmi çağrı bu ilanla yapılmaktadır. nbsp;

NOT: nbsp;ÖSYS Ek Yerleştirme ile kayıt yaptıracak adaylar, İnternet başvuru ve kayıt işlemlerini 07-25 Ekim 2013 tarihleri arasında yapabileceklerdir.


AÖF sınav tarihleri 2013-2014
AÖF, nbsp;dönemlik-kredili sistemde Güz ve Bahar dönemi olmak üzere bir öğretim yılı, iki dönemden oluşmaktadır. Öğrenciler nbsp;AÖF Güz ve Bahar dönemlerinde, nbsp;AÖF ara ve dönem sonu sınavları olmak üzere her dönemde iki sınava gireceklerdir. Öğrencilerin; AÖF ara sınav ve dönem sonu sınavlarına hangi il, bina, salon ve tarihte gireceği "Sınava Giriş Belgesi"nde yer alacaktır. "Sınava Giriş Belgeleri" öğrencilerin adresleri ne posta ile gönderilmeyecektir. Öğrencilerin "Sınava Giriş Belgesi"nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir. nbsp;Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 20 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.
04 -09 Kasım 2013 I. Ara Sınavlar (İki ara sınav yapan birimler için)
11-16 Kasım 2013 Ara Sınavlar (Tek ara sınav yapan birimler için)
11-23 Kasım 2013 Ara Sınavlar (İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/Hukuk Fakültesi / Eczacılık Fakültesi /Porsuk Meslek Yüksekokulu / Eskişehir Meslek Yüksekokulu / Ulaştırma Meslek Yüksekokulu / Devlet Konservatuvarı için)
09-14 Aralık 2013 II. Ara Sınavlar (İki ara sınav yapan birimler için) (14-15 Aralık 2013 tarihinde Açıköğretim Fakültesi Sınavları olabilir.)
30 Aralık 2013-04 Ocak 2014 Bütün Ara Sınavlar İçin Mazeret Sınavları
01 Ocak 2014 Yılbaşı Tatili
08 Ocak 2014 Derslerin Bitimi
09-22 Ocak 2014 Dönem Sonu Sınavları
23 Ocak 2014 Dönem Sonu Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih
28 Ocak-03 Şubat 2014 Bütünleme Sınavları
30 Ocak-03 Şubat 2014 Bütünleme Sınav Hakkı Olmayan Dersler için Dönem Sonu Mazeret Sınavları
05 Şubat 2014 Bütünleme Sınav Hakkı Olmayan Dersler için Dönem Sonu Mazeret Sınavı Harf Notlarının Teslimi için Son Tarih
05 Şubat 2014 Bütünleme Sınavları Harf Notlarının Teslimi İçin Son Tarih
NOT 1: nbsp;
- 06 Ocak 2014 Pazartesi günü 28 Ekim 2013 Pazartesi gününün,
- 07 Ocak 2014 Salı günü 29 Ekim 2013 Salı gününün,
- 08 Ocak 2014 Çarşamba günü 01 Ocak 2014 Çarşamba gününün telafisi yapılacaktır.
NOT 2 :
Öğrencilerin sınavlarının çakışmasını engellemek için
Ara Sınavları ve Dönem sonu sınavlarının ders programında belirtilen gün ve saatte yapılması,
Bütünleme sınav takviminin de dönem sonu sınav takvimi gibi hazırlanarak ilan edilmesi gerekmektedir.
Yaz Okulu Ara Sınav Takvimi birimler tarafından düzenlenecek olup, öğrencilere duyurulmasının sağlanması gerekmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...