KCK davasında yanlış mütalaa krizi

/ Kaynak: DHA
KCK davasında yanlış mütalaa krizi

GÜNDEM Haberleri  / DHA

KCK/TM ana davasında Savcı, daha önce tahliye edilmiş iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

Diyarbakır'da, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCK/TM) ana davasında Savcı, daha önce tahliye edilmiş iki sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Avukatlar olaya tepki gösterirken, Savcı sehven bir hata yapıldığını belirterek mütalaasını düzeltti. nbsp;KCK/TM ana davasının Diyarbakır 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmasına bugün devam edildi. Duruşmaya 96 tutuklu sanıktan 46'sı ve 7 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmaya aralarında Hatip Dicle'nin de bulunduğu 50 tutuklu sanık ise raporlu oldukları gerekçesiyle katılmadı. Duruşmada ara karar için görüşü sorulan savcı, önceki celselerde tahliye edilen Nadir Bingöl ve Ali Oruç'un tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi. Savcı ayrıca tutuklu sanıklar Leyla Deniz, Besime Gonca, Esma Güler ve Dirayet Taşdemir'in ise tahliyelerine karar verilmesini talep etti.
AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ
Bunun üzerine söz alan sanık avukatları, Savcı'nın tutukluluk halinin devamını istediği iki sanığın daha önceden tahliye edildiğini belirterek, tepki gösterdi. Savcılığın mütalaasına itiraz eden sanık avukatlarından Nahit Eren, "Savcılık makamı işini ciddi şekilde yapmalıdır. Önceki celselerde iki sanık tahliye edilmişti. İnsanların 5 yıldır tutuklu olduğu, bu kadar önemli bir dosyada eski mütalaanın okunması kabul edilemez. İddia makamı dosyaya vakıf değil. Bu okunan dosyanın ciddiyetine uygun bir mütalaa değil" dedi.
'SEHVEN OKUNDU' DEDİ, DÜZELTTİ
Avukatların tepkisi üzerine söz alan Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında bir hata olduğunu ve tutukluluk halinin devamı istenen iki sanığın isminin sehven okunduğunu belirterek, yeniden mütalaa vermek istedi. Savcı, düzeltme yaptığı mütalaayı okuyarak kayıtlara geçmesini istedi. Savcılık mütalaasının ardından, savunmak yapmak üzere avukatlara söz hakkı verildi. 16 Eylül günü başlayan ve seri duruşma olarak yapılan yargılamada şu ana kadar sanıklar Nimet Sevim, Turan Genç ve Senanik Öner'in delil ikamesi yapıldı. Mahkemenin bugün ara kararlarını açıklayarak, duruşmayı ertelemesi bekleniyor.
GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...