Cumhurbaşkanı Gül'den Nobel Barış Ödül yorumu

Cumhurbaşkanı Gül'den Nobel Barış Ödül yorumu

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Gül, 2013 Nobel Barış Ödülü'nün Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'ne verilmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Merkez Camii'nde Cuma Namazı kıldı. Namaz sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gül, Türk diplomat Ahmet Üzümcü'ye verilen 2013 Nobel Barış Ödülü hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, "Ona çok memnun oldum doğrusu. nbsp;Kimyasal silahlarla nbsp;mücadele başında biliyorsunuz. Bizim eski müsteşar yardımcımız Ahmet Üzümcü var. Ben orada da geçen sene konuşma yapmıştım. Bir Türk'ün başında bulunduğu böyle uluslararası bir örgütün Nobel Barış Ödülü'nü almasından büyük bir memnuniyet duydum. Hepsini tebrik ediyorum. Kimyasal mücadele, aynı nükleer silahlarla mücadele gibi önemlidir. Bunların hepsi kitle imha silahına giriyor. O yüzden örgütün başarılarından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ayrıca başında da değerli bir Türk diplomatın olduğu bir dönemde ödülü kazanmasını da gayet anlamlı buluyorum." ifadelerini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...