Facebook'ta gizlenme dönemi sona erdi

Facebook'ta gizlenme dönemi sona erdi

TEKNOLOJİ Haberleri

Facebook'ta birçok kullanıcı tarafından kullanılan gizlenme ayarı kaldırıldı, kişi aramalarında bulunmamak için gizlenen kişilerin ayarlarına son verildi.

İnternet dünyasının en başarılı sosyal ağı Facebook, yeni güncellemeler ve iyileştirmeleri kullanıcısının kullanımına sunmaya devam ediyor. Sosyal ağların en tartışmalı konularından biri olan "Güvenlik" ve "Gizlilik" başlıkları, yeni geliştirilen iyileştirme çalışmalarıyla daha çok tartışılacağa benziyor. Geçtiğimiz gün Facebook yönetimi tarafından yapılan resmi açıklamada, "Gizlilik" özelliklerinin kısıtlanacağı paylaşıldı. Facebook içerisinde gizli kalmak isteyen ve arkadaş aramalarında listede adının görülmemesini isteyen kullanıcıların yaptığı gizlilik ayarına son verildi. nbsp;"Facebook'ta beni kimler arayabilir?" seçeneği pasif hale getirildiği durumda aramalarda görülmeyen kullanıcıları bulmak için yeniden aramalara başlayabilirsiniz. İlk özellikler arasına resim aramalarını, güvenlik iyileştirmelerini, zaman tünelini ve yeni fonksiyonları getiren Facebok, Ocak ayından bu yana gelişimini sürdürmeye devam ediyor. nbsp;Mashable'in haberine göre, Facebok'a yeni kazandırılan Graph Search özelliği sayesinde tüm kullanıcı ve sayfalar bulunabilecek. Listelerde görünmeme özelliğinin kaldırıldığı yeni güncellemede, duvarınızdaki durumların veya paylaşımların görünmemesini istiyorsanız, gizlilik ayarını "Arkadaşlar" veya "Sadece Ben" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Kontrolünüz dışında olan ve yıllar öncesine ait paylaşımlarınızın gizliliğini tek tek değiştirmek yerine "Gizlilik" başlığı altındaki "Zaman Tünelindeki Eski Gönderileri Sınırla" seçeneğini seçebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...