Berlusconi mahkemeye başvuracak

/ Kaynak: AA
Berlusconi mahkemeye başvuracak

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski Başbakan Silvio Berlusconi, cezasını sosyal hizmette bulunarak çekmek için bugün avukatları aracılığıyla savcılığa başvurdu.

İtalyan kamuoyunda "Mediaset" davası olarak bilinen süreçte, kendisine ait Mediaset şirketiyle Amerikan filmlerinin alım-satımında vergi kaçırma suçu işlediği için mahkum edilen İtalyan merkez sağının lideri Berlusconi'nin avukatları, bu sabah Milano savcılığına gitti. Avukatlar, müvekkilerinin denetimli serbestlik kapsamında sosyal hizmette görev alarak hakkındaki cezayı çekmek istediğine dair başvuruyu sundu. Mediaset davasından aldığı kesinleşmiş mahkumiyet kararı dolayısıyla senatörlükten azledilmesi de gündemde olan Berlusconi'nin sosyal hizletlerde nerede ve ne şekilde görev alacağı ise henüz belli değil. Şirketi Mediaset ile Amerikan yapımı filmlerin alım satımında vergi kaçırmak suçlamasıyla yargılanan Berlusconi, geçen yıl ekim ayında 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Geçen ağustosta da deneyimli siyasetçinin bu mahkumiyeti İtalyan Yargıtayı tarafından onanmıştı. Ülkede 2006'da çıkarılan bir af yasası çerçevesinde 4 yıllık hapis
cezası 1 yıla indirilen Berlusconi, 77 yaşında olması dolayısıyla cezaevinde yatmayacak. Siyasi liderin yaşı gereği cezasını 1 yıl boyunca sosyal hizmette bulunarak geçirmesi bekleniyor. Silvio Berlusconi'nin azledilmesi yönündeki Senato Genel Kurulu'ndaki oylamanın da gelecek hafta içinde yapılması planlanıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...