Başbakan Erdoğan ile Devlet Bahçeli, tokalaşmadı

/ Kaynak: CHA
Başbakan Erdoğan ile Devlet Bahçeli, tokalaşmadı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

MHP eski milletvekillerinin cenaze töreninde Başbakan Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin tokalaşmadığı gözlerden kaçmadı.

Vefat eden Türk Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı, eski MHP milletvekili Nevzat Kösoğlu ile yine aynı şehrin eski milletvekili Sebahattin Aras Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Cenazeye katılan Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'nin tokalaşmadığı görüldü. Cenaze törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, çok sayıda milletvekili ve vatandaş katıldı. Erzurum eski milletvekilleri Nevzat Kösoğlu ile Sebahattin Aras için Kocatepe Camii'ndeki düzenlenen cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Devletin zirvesinin hazır bulunduğu cami avlusunda protokol kısmı demir bariyerlerle çevrildi. Protokol dışında sivil vatandaş içeri alınmadı.


CENAZE TÖRENİNDE İSTENMEYE GÖRÜNTÜLER YAŞANDI
Cuma sonrası camiden çıkan bir grup vatandaş, protokol için ayrılan bölüme geçmek istedi. Polis barikatına yüklenen vatandaşlarla güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede nedeniyle cami avlusuna takviye Çevik Kuvvet ekibi sevk edildi. Bu esnada karşılıklı itişmeler yaşandı. Tekbir eşliğinde ilerleyen grup daha sonra bariyerlerin açılmasıyla protokol bölümüne geçti. Bir süre daha burada tekbir getiren grup, namaza dahil oldu. Çevik Kuvvet ekipleri ise Başbakan Erdoğan'ın geçeceği yerde koridor oluşturdu.


HASAN CELAL GÜZEL NAMAZI CAMİ AVLUSUNDA KILDI
Cenaze törenine katılan eski bakanlardan Hasan Celal Güzel'in avluda zor anlar yaşadığı görüldü. Ayakta durmakta zorlanan Güzel'in korumasından destek aldığı görüldü. Güzel, ayrıca Cuma namazını iki milletvekilinin naaşının hemen yanında sandalyeye oturarak kıldı.


BAŞBAKAN ERDOĞAN BAHÇELİYLE TOKALAŞMADI
Namazın ardından devletin zirvesi cami avlusunda saf tuttu. Çıkan olayların yatışması için bir süre camide bekleyen Erdoğan, daha sonra avluya indi. Protokolde bulunanlarla tokalaşan Erdoğan'ın Bahçeliyle tokalaşmadığı görüldü.
Kılınan cenaze namazının ardından iki milletvekili için helallik istendi. Kösoğlu ve Aras'ın naaşı toprağa verilmek üzere Gölbaşı mezarlığına götürüldü.
Başbakan Erdoğan ve diğer protokol üyeleri yoğun güvenlik önlemleri altında camiden ayrıldı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...