Tedbirler sonuç verdi, ölümlü kazalar azaldı

/ Kaynak: CHA
Tedbirler sonuç verdi, ölümlü kazalar azaldı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Erzurum'da sürücüler üzerinde uygulanan polisiye tedbirler ve cezai işlemler sayesinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında azalma yaşandığı bildirildi.

Erzurum'da sürücüler üzerinde uygulanan polisiye tedbirler ve cezai işlemler sayesinde ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında önemli ölçüde azalma yaşandığı bildirildi. nbsp;Erzurum Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şubesi sorumluluk alanında uyguladığı denetim ve tedbirler sonuç verdi. Alınan tedbirler sonucunda geçen yıla göre bu yılın ilk 9 ayında ölümlü trafik kazalarında yüzde 63, yaralamalı trafik kazalarında ise yüzde 13 azalma meydana geldi. nbsp;İl Emniyet Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "2013 yılının ilk ayında hız ihlalinde bulunan araçların tespitinde yüzde 177'lik artışla 24 bin 435 sürücü hakkında cezai işlem uygulanmıştır. Emniyet kemeri kontrolünde yüzde 32'lik artışla 49 bin 77 araç kontrol edilmiş, emniyet kemeri kullanmadığı tespit edilen 613 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanmıştır. Alınan tüm bu tedbirler ve planlanan uygulamalar sonucunda ölümlü trafik kazası 13'ten yüzde 5'e düşerek yüzde 62 oranında azalmış, yaralamalı trafik kazası 210'dan 183'e düşerek yüzde 13 oranında azalmış, kaza yerinde ölen insan sayısı 18'den 9'a düşerek yüzde 50 oranında azalmış, yaralı sayısı 583'den 449'a düşerek yüzde 23 oranında azalmıştır. Kurban Bayramı'nın kutlanacağı önümüzdeki süreçte, açıklanan olumlu tablonun daha da ileriye taşınması, vatandaşlarımızın daha güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla alınan tedbirlerin uygulanmasına titizlikle devam edilecektir." denildi.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...