50 saniyede bir araç satıyor

/ Kaynak: CHA
50 saniyede bir araç satıyor

Ekonomi Haberleri  / CHA

Borusan Holding bünyesinde bulunan Manheim Türkiye'nin ikinci el oto açık artırma sistemi yoğun talep alıyor.

Şirket, 3 bin üyeye hitap eden bu sistem sayesinde 50 saniyede bir araç satıyor. nbsp;Manheim Türkiye Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, Türkiye'de ikinci el araç satışlarının geçen seneye göre yüzde 10 büyüdüğünü aktardı. Terzioğlu, bu dönemde şirketin satışlarını yüzde 40 artırdığına işaret etti. Hem online hem fiziki açık artırma yöntemini uyguladıklarını belirten Terzioğlu, "Satışımızın yüzde 45'ini online açık arttırma teşkil ediyor. 2012'den bu yana satışlarımız yüzde 40 artış elde etti. Bu artışta en büyük etken online açık artırmadır." dedi.

HEDEF, SENEDE 50 BİN ARAÇ SATIŞI
2008'den bu yana toplam 60 bin araç sattıklarını bildiren Terzioğlu, 2012'de 10 bin 640 adet araç satışı yaptıklarını, 4 milyon dolar ciro elde ettiklerini duyururken, "Bu seneyi de yüzde 40 büyüme, 15 bin araç satışı, 6,4 milyon dolar ciro ile kapatacağız. 2014'te bu rakam 20 bini görecek. 2017 itibarı ile senede ikinci el araç satış hedefimiz 50 bin adede dayanacak." açıklamalarında bulundu. nbsp;Sıfır araçlarda ilgi gören markaların ikinci el piyasasında da ilgi odağı olduğunu anlatan Zafer Terzioğlu, şunları kaydetti: nbsp;"Bursa'dan Adıyaman'a kadar Türkiye'nin dört bir yanından 3 bin üyemiz bulunuyor. Bu üyelerden bin 500'ü oldukça aktif ve haftalık ortalama bin 250 üyemiz açık artırmaya katılıyor. Ölçeğimiz sayesinde sistemimize kaç araç girerse girsin bir gün içerisinde satma imkânı sunuyoruz. Bilhassa tür bakımından zengin bir yelpaze sunmamız, müşterilerimizin yoğun ilgisini çekiyor. " nbsp;Manheim Türkiye'nin ikinci el araç satışlarının yüzde 59,36'sının İstanbul'dan oluştuğunu dile getiren Terzioğlu, "İstanbul'u yüzde 15,68 ile Ankara izliyor. Ancak Online satışlarımızın artması ile birlikte, Anadolu illerindeki satışlarımızın da artmasını hedefliyoruz " ifadelerini kullandı.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...