İspanya'da şaşırtan şike itirafı

İspanya'da şaşırtan şike itirafı

SPOR Haberleri

İspanya'da Ulusal Profesyonel Futbol Ligi Başkanı olan Javier Tebas, şike konusu hakkında herkesi şaşırtan itirafında bulundu.

İspanya 1. Futbol Ligi olan La Liga ve 2. lig olan Liga Adelante'nin bağlı olduğu Ulusal Profesyonel Futbol Ligi'ne başkanlık yapan Javier Tebas, BBC'ye yaptığı açıklamada şike hakkında konuştu. Tebas, her yıl bazı maçlarda şike ve manipülasyon yapıldığını söylerken, ''Birinci ve ikinci liglerde her yıl yaklaşık 10 maçta manipülasyon yapılıyor. Bunun önüne geçemezsek, bu enfeksiyon daha da büyüyecek'' ifadelerini kullandı. Para için futbol maçlarında oyuncuların bu tip davranışları sergilemesinin önünü kesememeleri durumunda kötü sonuçlar doğabileceğini söyleyen Tebas, ''Eğer bunun önünü kesemezsek, tıbkı 'Vahşi Batı' gibi kontrol edilemez, kanunsuz bir ortam oluşacak'' şeklinde konuştu. Tebas bunun önünü kesebilmek için ağır cezalar uygulanması gerektiğin söylerken, ''Eğer bir oyuncu, antrenör ya da yönetici bu işe dahil oluyorsa, ömür boyu men cezası almalı'' ifadelerini kullandı.(Sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...