Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Abdullah Gül'ün merakı Kenan Sofuoğlu'nu şaşırttı

Abdullah Gül'ün merakı Kenan Sofuoğlu'nu şaşırttı

SPOR Haberleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu ile görüştü. Cumhurbaşkanı Gül'ün motosiklet merakı, milli motosikletçiyi şaşırttı.

Cumhurbaşkanı Gül, Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nu Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da görüşmede hazır bulundu. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin ardından Sofuoğlu gazetecilere açıklamalarda bulundu. Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul yarışından önce bana telefon etmişti moral olsun diye. 'Artık seni bekliyorum' demişti. Onun üzerine Fransa'da yarışım vardı. Fransa'da birinci olmuştum. Geldiğimde kedisine ilk şunu söyledim; 'Çok teşekkür ederim. Telefonunuzdan beri sonra yarışların hepsini kazanıyorum.' Bu sezon tabi iyi geçmedi şampiyonluğu kaybettim ama son 5 yarışın 4'dünü kazandım" dedi. Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine 2014 ve 2015'le ilgili planlarını sorduğunu belirterek, "Federasyonumun ve bakanlığımın verdiği destek sayesinde zaten dünyanın en iyi şartlarında en iyi takımlarında yarıştığımı anlattım. Tabi şöyle bir sorusu oldu; 'Türkiye'de niye büyük markalar sana destek çıkmıyor, sahip çıkmıyor' diye. Türkiye'nin motor sporunun durumunda bahsettim kendisine. İstanbul Park'taki yarış videosunu beraber izledik. Gerçekten etkilendi, yarış videosunu izlediğinde çok hoşuna gitti. Tabi ilk defa böyle bir şey yaşandı. Buraya motosikletle gelindi. Kendisinin ilgisini gördükten sonra ben gerçekten gurur duydum. Özellikler videoyu izlerken biraz hayret içinde kaldı. Onun bu kadar ilgili olması hem federasyon başkanı hem de benim için gurur vericiydi" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül'ün, motosikletle alakalı çok fazla bilgisi olduğunu zannetmediğini belirten Kenan Sofuoğlu, "Çünkü ülkemizde motor sporları başlayalı 3-5 yıl oldu. Bu sporla alakalı çok soru sordu bana ilgili ki bu soruları bana sordu. Motosiklet sporunun ne durumda olduğunu, kaç lisanslı sporcu olduğunu, kaç tane yarışçımız olduğunu, hepsiyle alakalı bilgiler aldı. İnanıyorum bu saatten sonra daha fazla ilgili olacaktır. Bu sporun ilerlemiş olduğunu gençler için gelecek vaat ettiğini kendiside gördü" dedi.
Kenan Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den bir isteği olduğunu da belirterek, "Eğer Türkiye'de yarışırsam kupayı kendi elinden almak isterim inşallah. Kendisine İstanbul Park'ta kullandığım kasklardan birini hediye ettim. Zaten bu kasklardan 3 tane var. Birini sayın spor bakanımıza hediye ettim. İkincisini Cumhurbaşkanımıza inşallah 3'sünü de başbakanımıza hediye etmek isterim. 14 etaptı son bir tane İspanya'da kaldı. Ben genel klasmanda dünya ikincisi oldum. Şampiyon olmak isterdim ama ben şunu söylemek isterim. Sezonumun en önemli yarışı İstanbul Park'ta ilk defa İstanbul'da yarışacaktım. İlk defa dünya şampiyonası Türkiye'ye gelecek bütün sporcular orada yarışacaktı. Bu şekilde bu yarışı kazanmak beni için dünya şampiyonluğunu kazanmak kadar önemliydi. Benim için sezonda en önemli amaç İstanbul Parkı kazanmaktı" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül'ün isteği üzerine Kocaeli'nden İstanbul'a motosikletle geldiğini de belirten Kenan Sofuoğlu, "Kocaeli'nden buraya gelirken trafikte bir sorun yoktu. Dönüş yolunda bir trafik olduğu kesin yolda gelirken gördüm ama altımda motosikletim olduğu için bir sıkıntı olmayacak. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız motosikletle gelmemi istediği için motosiklete geldim. Normal şartlarda aracımla gelecektim ama bugün buraya motosikletle onun kendi tavsiyesi üzerine geldim" şeklinde konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...