Netanyahu 'İran, Kuzey Kore'den 50 kat daha tehlikeli'

/ Kaynak: CHA
Netanyahu 'İran, Kuzey Kore'den 50 kat daha tehlikeli'

DÜNYA Haberleri  / CHA

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, İran'ın atom programı nedeniyle Kuzey Kore'den 50 kat daha tehlikeli olduğunu öne sürdü.

Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) gazetesine verdiği röportajında İran'ın atom bombası yapmak istemediği yönündeki sözlerine inanılmaması gerektiğini söyleyen Netanyahu, "Atom bombası yapmayacağını söyleyen ve bunun için övülen Kuzey Kore örneği var. Kuzey Kore bu konudaki anlaşmadan bir sene sonra atom bombasını yaptı. Bu oyunun İran'da tekrarlanmasına göz yumamayız. İran, Kuzey Kore'den 50 katı daha tehlikelidir." şeklinde konuştu. nbsp;Dünyada uranyum zenginleştirmeden atom enerjisini kullanan 17 ülke olduğunu da söyleyen Netanyahu, uranyum zenginleştirme konusunda ısrarcı İran'ın atom bombası yapmak istediğini iddia etti. Netanyahu bölgede Suriye dışında tüm Arap ülkelerinin de İran'ın atom bombası yapmasına karşı olduğunu söyledi.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...