Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İspanya için flaş şike iddiası

İspanya için flaş şike iddiası

SPOR Haberleri

İspanya Profesyonel Futbol Ligi (LFP) Başkanı Javier Tebas, "Birinci ve ikinci ligde her sezon 8 ile 10 maç arasında şike yapılıyor" dedi.

BBC'nin düzenlediği "Dünya Futbol Gösteri"sinde konuşan Tebas, şike yaptığı tespit edilen herkesin futboldan ömür boyu men edilmesi gerektiğini söyledi. "Birinci ve ikinci ligde her sezon 8 ile 10 maç arasında şike yapılıyor" şeklinde konuşan Tebas, acilen harekete geçilmemesi halinde "iltihabın artacağı" benzetmesini yaptı. Şikenin temelinde yatan sorunun "uluslararası mafya" olduğunu iddia eden Tebas, "Finansal problemler yaşayan oyuncuların şikeye karıştığını söylemek kolaya kaçmak olur ve böyle bir genelleme yapamayız" ifadesini kullandı.

-"Yok etmeye çalışıyoruz"

Tebas, yüksek miktarda gelire sahip iyi durumdaki oyuncuların da bu tip eylemlere karıştığını belirterek, "La Liga'nın içindeki 'kara koyunu' yok etmeye çalışıyoruz" dedi.

"Bu durumun kökünü kazımazsak, futbol, kanunların ve kontrolün olmadığı 'Vahşi Batı'ya dönecek" şeklinde görüşünü belirten Tebas, bu olaylara adı doğrudan karışan oyuncular, teknik direktörler ve antrenörlerin hayat boyu futboldan men cezası alacağını vurguladı.

Tebas, şikenin yaşandığını bilmesine rağmen yetkililere haber vermeyen kişilerin ise üç yıl men cezası alacağını kaydetti.

İspanya Futbol Federasyonu, Deportivo La Coruna ile Levante arasında geçen sezon oynanan lig maçının inceleneceğini duyurmuştu. Deportivo La Coruna Başkanı Augusto Cesar Lendoiro daha sonra yaptığı açıklamada, kazandıkları Lavante maçında şike yapılmamasına rağmen İspanya'da bu durumun yaygınlaştığını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...