CHP'den başörtüsü kararı için iptal başvurusu

CHP'den başörtüsü kararı için iptal başvurusu

GÜNDEM Haberleri

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, demokratikleşme paketiyle getirilen kamuda başörtüsü serbestisi ile ilgili yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu.

CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in iptali için Danıştay'a başvurdu. Tanal, dava dilekçesinde, Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın yürürlüğe konulmasına ilişkin kararla, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan kadın personelin başı örtülü olarak görev yapabilmelerine izin verildiğini hatırlattı. İtiraz nedenlerini de sıraladığı dava dilekçesinde söz konusu kararın uygulanması halinde telafisi güç veya imkansız zararların doğmasına neden olacağını savunan Tanal, "Kararın açıkça hukuka aykırı olması nedeniyle öncelikle yürütmesinin durdurulmasına ve yapılan yargılama sonucunda değişikliğin iptaline, yargılama giderleri ve ileride doğabilecek vekalet ücretinin davalı idareye yükletilmesine karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim" ifadesine yer verdi.

'BAŞVURU KİŞİSEL'
Parti Genel merkezinde düzenlenen CHP TBMM Grubu'ndan ayrılışı sırasında Tanal, başvurusunun kişisel olduğunu ve parti adına yapmadığını söyledi.

'ÖĞRENCİ ANDI YENİDEN OKUTULSUN'
Bu arada CHP, öğrenci andının Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alması ve yeniden okutulması için teklif verdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve 32 milletvekilinin Meclis Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifine göre her gün dersler başlamadan önce öğretmenler gözetiminde öğrenci andı okunacak. Yabancı uyruklu öğrenciler muaf tutulacak.

Teklifin gerekçe bölümünde, "Bu tür toplumsal uzlaşı gerektiren kararlarda parlamentonun onayının olması demokratik sistemimiz için yararlı olacaktır" ifadesi var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...