Mehmet Ağar cezaevine girmeyecek

Mehmet Ağar cezaevine girmeyecek

GÜNDEM Haberleri

Mehmet Ağar'ın cezaevine gönderilmesi kararı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu kararla Mehmet Ağar yeniden cezaevine girmeyecek.

Muğla İnfaz Hakimliği'nin "Susurluk" davası hükümlüsü Mehmet Ağar 'ın cezaevi ne gönderilmesine ilişkin kararı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi. Bu kararla Mehmet Ağar yeniden cezaevine girmeyecek. Mahkemenin kararında, Mehmet Ağar'ın, daha önce mahkum olduğu cezanın infazı sırasında, hakkında denetimli serbestlik hükümlerinin uygulanmasına karar verildiği belirtildi. Ağar hakkında, geçen günlerde "Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine" ilişkin açılan dava hatırlatılan kararda, 5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 105/A Maddesi'nin 7/b-c. fıkralarında belirtilen "soruşturma ve kovuşturma" ibaresinin Anayasa'ya aykırılığı dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmasına karar verildiği ifade edildi. Kararda, Ağar'a ilişkin infazın durdurulması talebi kabul edilerek, "ileride telafisi mümkün olmayan zararların meydana gelmesini önlemek amacıyla hakkındaki infazın, Anayasa'ya aykırılık itirazı sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına" karar verildiği belirtildi.

Susurluk davasından iki yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ağar, denetimli serbestlik yasası gereği 1 yıl 4 gün cezaevinde kaldıktan sonra salıverilmişti.

Muğla İnfaz Hakimliği'nin, Mehmet Ağar'ın denetimli serbestlik hakkından yararlanması kararını kaldırmasının ardından da Ağar'ın 8 ay daha cezaevine girmesi gündeme gelmişti.

Bu son kararla birlikte Mehmet Ağar yeniden cezaevine girmeyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...