Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Altın fiyatları, son 3 ayın dibinde

Altın fiyatları, son 3 ayın dibinde

Ekonomi Haberleri

Uluslararası piyasada altının onsu dünkü kapanışa göre yaklaşık yüzde 1,5 oranında düşüşle son üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Bugünkü düşüşüyle yılbaşından bu yana yüzde 24,60 oranında değer kaybeden altın ın onsunun son bir aydaki düşüşü ise yüzde 7'yi aştı. ABD'de borç tavanı sorunun çözüleceğine yönelik iyimserliğin artması ile Asya piyasalarında güne düşüşle başlayan altının onsu, en yüksek 1.294,50 doları gördükten sonra bir süre daha düşüş eğilimini devam ettirdi. ABD piyasasında başlayan işlemler ile düşüşü hızlanan altının ons fiyatı 11 Temmuz'dan beri gördüğü en düşük seviye olan 1,262,99 doları gördükten sonra 1.270 dolar seviyelerinde dengelenme çabasındaydı. Analistler, altının ons fiyatının 1.300 dolar seviyesinin altında gelen tepki alımlarının sınırlı kalması ile düşüşünün hızlandığını vurgulayarak, teknik olarak 1.252 ve 1.233 dolar desteklerinin gündeme gelebileceğini tahmin ediyor.

YILBAŞINDAN BU YANA YAKLAŞIK YÜZDE 25 KAYBETTİRDİ

Bugünkü düşüşüyle yılbaşından bu yana yüzde 24,60 oranında değer kaybeden altının onsunun son bir aydaki düşüşü ise yüzde 7'yi aştı.

Analistler, büyük fonların altın satışının fiyatlar üzerinde baskı yaşatmaya devam ettiğini belirterek, yaz aylarında artan fiziki talebin tekrar azalmasıyla fiyatlarda aşağı yönlü baskıların arttığını kaydediyor.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 29-30 Ekim tarihli toplantısından çıkacak kararların altının yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade eden analistler, ABD'deki borç tavanı ve hükümetin kepenk kapatması ile ilgili haberlerin de takip edilmesi gerektiğini belirtiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...