Estonya - Türkiye maçı ilk 11'ler

Estonya - Türkiye maçı ilk 11'ler

SPOR Haberleri

A Milli Takımımız, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu'ndaki dokuzuncu maçında bu akşam Estonya ile karşılaşacak.

Estonya'nın başkenti Tallin'deki A Le Coq Arena'da saat 21.30'da başlayacak ve Star TV'den naklen yayınlanacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu'ndan Nicola Rizzoli yönetecek. Rizzoli'nin yardımcılıklarını Andrea Stefani ve Renato Faverani yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Luca Banti olacak.

7 OYUNCU SINIRDA
A Milli Futbol Takımı'nın Estonya ile yarın yapacağı 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri D Grubu 9. maçı öncesi aday kadroda yer alan 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Burak Yılmaz, Ömer Toprak, Hasan Ali Kaldırım, Caner Erkin, Semih Kaya, Volkan Demirel ve Arda Turan, Estonya maçında sarı kart görmeleri halinde, 15 Ekim'de İstanbul'da Hollanda ile yapılacak son karşılaşmada cezalı duruma düşecek.

İSTANBUL'DA RAHAT GALİBİYET
Estonya ile son resmi karşılaşmayı 11 Eylül 2012'de İstanbul'da yaptık. 2014 FIFA Dünya Kupası grup eleme maçında Emre Belözoğlu, Umut Bulut ve Selçuk İnan'ın golleri ile 3-0 kazandık. Tallin'deki son maç ise 2010 Dünya Kupası eleme gruplarında oldu. 15 Ekim 2008'de yine Fatih Terim yönetimindeki Milliler, karşılaşmadan 0-0'lık sonuçla ayrıldı.

TERİM BURAK'TAN PATLAMA BEKLİYOR
Galatasaray'da şanssız maçlar çıkaran golcü Burak Yılmaz'dan, teknik direktör Fatih Terim Estonya maçında patlama yapmasını bekleyecek. Burak Yılmaz 2014 Dünya Kupası elemeleri D grubunda A Milli takımın oynadığı son 4 maçta da gol attı. Yıldız golcü 2-0 kazanılan Andorra, 1-1 berabere biten Macaristan, 5-0 kazanılan Andorra ve 2-0 kazanılan Romanya maçında 1'er gol attı. Burak Yılmaz böylece A Milli takım forması altında 4 resmi maç üst üste gol atan ilk oyuncu oldu.

TÜRKİYE'NİN 11'İ

TÜRKİYE
Volkan
Gökhan
Semih
Ömer
Caner
Gökhan Töre
Selçuk
Mehmet Topal
Arda
Burak
Umut
ESTONYA (MUHTEMEL)
Parejko
Piiroja
Kruglov
Klavan
Jaager
Dmitrijev
Lindpere
Vunk
Vassiljev
Anier
Ojamaa

SAAT: 21:30
YAYIN: Star TV
STAT: A Le Coq Arena
HAKEM: Nicola Rizzoli

GOL YÜKÜNÜ ONLAR ÇEKTİ
A Milli Futbol takımımız 2014 Dünya kupası elemelerinde 8 maçta 14 gol kaydetti. A Milli takımın en golcü oyuncuları 4'er golle Umut Bulut ve Burak Yılmaz oldu. Selçuk İnan ve Mevlüt Erdinç 2'şer gol, Emre Belözoğlu ve Arda Turan 1'er gol attı. Atılan 14 golün 10 tanesi Galatasaraylı oyunculardan geldi.

SÜRPRİZ İSTEMİYORUZ
Dünya Kupası 2014 Eleme Grubu'bda kayba tahammülü olmayan Türkiye A Milli Futbol Takımı, tarihinde Estonya'ya hiç yenilmedi. A Milli Futbol Takımı, Estonya ile tarihinde 7 kez karşılaşırken bu maçlarda 4 galibiyet, 3 beraberlik aldı. A Milli Takımımız 1924 yılında Estonya'da oynanan özel maçı 4-1 kazanmış, 1996 yılında Estonya'da oynanan özel maçta 0-0, 2006 yılında Almanya'da Fatih Terim yönetiminde oynanan özel maçta 1-1, 2008 yılında Estonya'da oynanan Dünya Kupası eleme maçı ise 0-0 berabere kalmıştı. A Milli takımımız 2009 yılında oynanan Dünya kupası eleme maçını 4-2, 2011 yılında oynanan özel maçı ise 3-0 kazanmıştı.

TERİM: "BASKI ALTINDAYIZ"
A Milli Takım hocası Fatih Terim maç öncesi, "İbrenin kimden tarafa göründüğünü bilmiyorum ama kazanmamız gerektiğini biliyoruz. Bu atmosfesrde oynayan bir Türk Milli Takımı olacaktır. Türk milli Takımı da bir yerlere gelmek istiyorsa bu tip rakipleri geçmelidir, geçecektir. Burada bizim psikolojik durumumuz tabi Estonya ile aynı değil. Biz genel olarak baskı altında olan tarafız. Hiçbir baheneyi öne sürmeden çıkıp oynamalıyız, kazanmalıyız. Oyuncularımın da bu konsantrede olduğunu biliyorum. Ümit ediyorum Hollanda maçını Play-Off için final nitelğine getirebiliriz" diye konuştu.(sporx)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...