Çin'de askerden fazla internet gözlemcisi var

Çin'de askerden fazla internet gözlemcisi var

TEKNOLOJİ Haberleri

Kontrol mekanizmasından ödün vermeden internet dünyasının kapılarını açmakta direnen Çin de ilginç istatistikler göze çarpıyor.

Öyleki geçen hafta Çin devlet haber yayını News'ta yayınlananan bir habere göre, ülkedeki online gözlemci sayısı iki milyonu aşmış durumda. Bu devletin online sansür ve kontrol mekanizmasının ne kadar profesyonel bir çapta olduğunun göstergesi. Daha da ilginç olanı bu rakam Çin gibi nüfusu çok kalabalık olan bir ülkenin aktif 1,5 Milyon askeri kadrosundan bile daha fazla.Beijing Times'ın raporuna göre, Çin Komünist Partisi'nin resmi sözcüsü The People's Daily bu ay başarılı öğrencilerin "kamuoyu analistleri" sertifikası alabileceği dört günlük bir seminer düzenliyor. Sertifikaya sahip olanlar Çin'in propaganda departmanı, ticari şirketler, yeni İnternet siteleri ya da halkla ilişkiler firmalarındaki işler için aranan nitelikleri taşıyacaklar.(uzmanabi)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...