Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider, işte ihtimaller

Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider, işte ihtimaller

SPOR Haberleri

Dünya Kupası Elemeleri'nde Estonya'yı mağlup eden Millilerimiz, grup ikinciliği için yeniden hesap kitaba başladı.

Estonya 'yı deplasmanda yenen Milli Takım ımız, D Grubu'nda ikincilik koltuğuna oturdu. Bu koltuğu koruyup play-off'lara gitme hesabı yapan Türkiye, Hollanda maçının yanında ihtimalleri de hesaplamaya başladı. Dünya Kupası Elemeleri'nde Estonya'yı mağlup eden Millilerimiz, grup ikinciliği için yeniden hesap kitaba başladı. Gruptaki 10. ve son maçında grup liderliğini garantileyen Hollanda'yı konuk edecek olan Milli takımımız, ikinci olup play-off'lara gidebilmek için güçlü rakibini yenmek zorunda. Ay-yıldızlı ekibimiz Hollanda'yı yenerse grup ikinciliğini resmen garantileyecek. Eğer yenemezse Türkiye'nin kaderini rakiplerinin oynayacağı maçlardaki sonuçları belirleyecek.

İŞTE O KARMAKARIŞIK İHTİMALLER

Estonya galibiyetiyle 16 puana yükselip averajla Romanya'nın önünde ikinci sıraya yerleşen A Milli Takımımız, asıl tehlikeli saatleri Hollanda maçındaki puan kaybıyla yaşayacak.

Puan olarak en yakın rakibimiz Romanya, gruptaki son maçında Estonya deplasmanında üç puan arayacak. Milli takımımız, Hollanda ile berabere kalırsa Romanya'nın Estonya karşısındaki her türlü beraberliği Türkiye'ye yarayacak ancak bu kez Macaristan'ın Andorra karşısında oynayacağı maç beklenecek. Macaristan, uzak bir ihtimal olsa da Milli takımımızın beraberliği halinde Andorra'yı 9'dan fazla farklı yenerse ikinciliğe ortak olacak.

Eğer Millilerimiz Hollanda'ya evinde mağlup olursa Romanya'nın Estonya karşısında alacağı her türlü puan, Ay-yıldızlı takımımızı ikincilik koltuğundan indirecek. Milli takımımız için en kötü ihtimal olan Hollanda mağlubiyeti halinde, Romanya'nın da mağlup olması beklenecek. Macaristan'ın ise Andorra'ya 9 fark atmaması için dua edilecek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...