Türkiye play-off'a nasıl kalır

Türkiye play-off'a nasıl kalır

SPOR Haberleri

Türkiye, Hollanda'yı 1-0 yener, Romanya da Estonya'ya yenilir, berabere kalır veya 4 ya da daha az farklı galibiyet alırsa Türkiye play-off'a gider.

Fatih Terim yönetiminde arka arkaya 3 maç kazanan A Milli Takım, yok denilen Dünya Kupası'na katılma umutlarını son maça taşımayı başardı. nbsp;A Milli Takım'ın Andorra, Romanya ve Estonya maçlarından kazandığı 9 puan, Türkiye'yi 16 puan ve averajla grupta 2. sıraya taşıdı. Romanya, Türkiye'yle birlikte 16 puana sahipken Macaristan'ın ise 14 puanı buluyor. Grubu ikinci sırada hangi takımın tamamlayacağı son maçlardan sonra belli olacak. Son maçlarda 16 puanlı Türkiye evinde 25 puanlı Hollanda'yla karşılaşacak. 16 puanlı Romanya ise evinde Estonya'yı ağırlayacak. 14 puanlı Macaristan'ın rakibi ise puansız Andorra.

Türkiye play-off'a nasıl gider?

Türkiye, Hollanda'yı 1-0 yener ve Romanya, Estonya'ya yenilir, Estonya'yla berabere kalır ya da 4 ya da daha az farklı galibiyet alırsa Türkiye play-off'a gider.

Türkiye, Hollanda'yla berabere kalırsa, Romanya'nın Estonya karşısında kazanamaması ve Macaristan'ın Andorra karşısında kazanamaması, kazanırsa 9 ya da daha az farklı yenmesi durumunda Türkiye play-off'a gider.

Türkiye, Hollanda'ya yenilirse, Romanya'nın Estonya'ya mağlup olması ve Macaristan'ın Andorra'ya karşı kazanamaması durumunda play-off'a gider.

En kötü 2. olursak ne olur?

Türkiye'nin 2. olması durumunda play-off'a gitmesi için en iyi 8 ikinci arasında yer alması gerekiyor. 9. sırada kalınması durumunda otomatikmen elenmiş sayılacak.

B Grubu'nda Ermenistan'ın Bulgaristan'ın mağlup etmesiyle, bu gruptan çıkacak 2. takımın büyük ihtimalle en kötü 2. olması ve otomatik olarak elenmesi bekleniyor. Ancak bunun için Türkiye'nin Hollanda'yı yenerek gruptan 2. çıkması şart.

Hollanda neden kazanmak istiyor?

Dünya Kupası'na katılmayı garantileyen Hollanda'nın Brezilya'da seribaşı olabilmek için FIFA Dünya Sıralaması'nda ilk 8'e girmesi gerekiyor. Şu an 9. sırada olan Hollanda'nın 7. sıradaki Uruguay'ı geçebilmesi için maçlarını kazanması gerekiyor. (8. sırada evsahibi Brezilya bulunuyor).

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...